Utazás közben kerülendő ételek

Az étkezés minden utazási terv fontos részét képezi, különösen akkor, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mikor lesz a következő étkezésünk.

Biztosan nem szeretnénk rosszkor éhezni, és gyomor- vagy egyéb egészségügyi problémákkal is szembesülni az utazás során. Az ilyen helyzetek megelőzése érdekében a táplálkozási szakértők azt javasolják, hogy utazás közben kerüljék ezeket az ételeket.

Bogyók és alma

Utazáskor csak olyan gyümölcsöket együnk, amelyeknek vastag a külső rétege, amelyet könnyen meghámozhatunk, például banánt vagy narancsot. A héj természetes védőgátként működik, amely frissen tartja a gyümölcsöt.

A bogyós gyümölcsöket és az almát ajánlott kerülni, mivel a tárolási környezetben baktériumoknak vannak kitéve. Ez fertőzés kialakulásához vezethet.

Hús és tejtermékek

Ezeket is kerülni kell, mivel nem ismert, hogy mennyire jól tárolják és előkészítik őket, és ez is fogékonyabbá tehet bennünket a fertőzésekre.


Feldolgozott és finomított élelmiszerek

Utazás közben kerüljük a finomított lisztből készült ételeket, például fehér kenyeret, kekszet, pékárut, feldolgozott és fogyasztásra kész ételeket.

Puffadáshoz és gyomorpanaszokhoz vezethetnek.

Nyers és apróra vágott ételek

Javasoljuk, hogy jól elkészített ételeket fogyasszunk, és kerüljük az apróra vágott és nyers ételeket, például salátákat, hagymát és savanyúságot. Ennek az az oka, hogy ezek az élelmiszerek baktériumokkal szennyeződhetnek, és gyomorfertőzésekhez vezethetnek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche