Vágj fel egy burgonyát, és nem fogod elhinni, mit lehet vele kezdeni a konyhában. Nincs szükséged kémiára

Aggódik, hogy a durva tisztítószerek kárt tehetnek a bútoraiban? Nem biztos benne, hogy melyik lesz alkalmas egy adott felületre? Mostantól nem kell emiatt aggódnia. Cserélje le őket kipróbált és bevált otthoni módszerekre, amelyekkel minden felület ragyogóan tiszta lesz, az ujjlenyomatok pedig kellemetlen emlékké válnak. Tudd meg, mivel tisztítsd meg a szekrények előlapjait.

Többé nem kell erős füstöt belélegeznie, és nem kell a keze száraz bőrével küzdenie a takarítás után. A fenti módszerek teljesen biztonságosak Önre és a bútorok felületére nézve. Tudd meg, milyen természetes termékekkel távolíthatod el hatékonyan az ujjlenyomatokat a szekrényfrontokról.

Hogyan tisztítsuk meg hatékonyan a szekrényfrontokat? Íme néhány bevált módszer:

  • Szódabikarbóna
  • A szódabikarbóna nemcsak az ujjlenyomatokat, hanem más zsírfoltokat és még a rászáradt szennyeződéseket is segít eltávolítani. Egyszerűen öntsön egy kevés szódabikarbónát egy nedves ruhára, és törölje át vele a szekrényeket. Alternatív megoldásként oldjon fel 2 evőkanál szódabikarbónát 0,5 liter vízben – áztassa ebbe a keverékbe a ruhát, és tisztítsa meg a bútorokat.

Ecet

Egy tálban keverjen össze egy kevés ecetet, vizet és mosogatószert (hogy csökkentse a szúrós szagot). Az így kapott tisztítószerrel törölje át a szekrényfrontokat. A javasolt szabadalmak közül ez a legerősebb, amely nemcsak hatékonyan tisztít, hanem fényt is ad a bútoroknak, a citromlé hozzáadása pedig friss illatot biztosít az egész helyiségben.

Burgonya

Ez egy régi, de bevált módszer, amelyet már generációk óta alkalmaznak. Ha meg akarsz szabadulni a zsíros ujjlenyomatoktól a bútorokon, egyszerűen dörzsöld át őket egy félbevágott burgonyával – pillanatok alatt eltűnnek. Ez a legegyszerűbb, de nagyon hatékony trükk.

Fedezze fel a burgonya felhasználásának más módjait

A burgonya, egy ilyen gyakori zöldség, nem csak vacsorára használható. Maga a burgonya, valamint a főzés utáni víz tisztítószerként is használható:

  • Tükrök – töröld át őket egy fél nyers burgonyával. Az eredmény? Nincs folt, csak ragyogás!
  • Rozsdás kések – szúrd őket egy burgonyagumóba, és hagyd állni néhány percig;
  • Réz eszközök – reszelje le a burgonyát finom reszelőn, és keverje össze 1 teáskanál citromlével. Az így kapott iszapot vigye fel a rézfelületre, és hagyja megszáradni. Ezután öblítse le és szárítsa meg;
  • Ezüst evőeszközök és ékszerek – főzzünk burgonyát sótlan vízben, szűrjük le, de a vizet öntsük át egy kisebb edénybe, amelybe ezután mártsuk bele az ezüstözött tárgyakat. Hagyjuk így körülbelül egy órán át, majd öblítsük le és szárítsuk meg;
  • linóleum – ezt a felületet is megtisztíthatod egy enyhén lehűtött burgonyavízbe mártott ronggyal. A legkeményebb szennyeződéseknek sincs esélyük a túlélésre! Ezután egyszerűen öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra;
  • mosogató – a fentiek szerint;
  • vízforraló – mint fentebb.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche