Nem kell sok ahhoz, hogy penész legyen a zuhanyzóban. A fürdőszoba tökéletes hely erre, hiszen a páratartalom csak kedvez neki. Bár a fugákban és még a csempéken is megjelenik a csúnya kivirágzás, a penész leggyakrabban olyan zugokba és résekbe hatol be, amelyek szabad szemmel nem mindig láthatók. Természetesen vannak módszerek a zuhanyzóban lévő penész megszabadulására. Érdemes megismerni őket, hogy gyorsan és visszafordíthatatlanul megszabaduljunk tőle.

Honnan származik a penész a zuhanyzóban?

Mielőtt megtudjuk, hogyan lehet megszabadulni a penész a zuhanyzóban, tudnunk kell, honnan jön. Természetesen, a legnagyobb bűnös a túlzott páratartalom, amelyet könnyen megtalálhat a fürdőszobában. A hatást súlyosbítja a rossz szellőzés, ami tovább súlyosbítja a problémát. Később nem meglepő, hogy az illesztések, a kád szilikon tömítése és a zugok és rések penész.

Hogyan lehet megelőzni a penész a zuhanyzóban? Először is gondoskodni kell a jobb levegőztetésről: ha a fürdőszobában nincs ablak, gyakrabban kell nyitva hagyni az ajtót. A eltávolítása. nedvesség a csempékről egy lehúzóval vagy száraz ruhával, de ez nem garantálja, hogy penész a fürdőszobában soha nem fog megjelenni.

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől a zuhanyzóban?

Megszabadulni a penész a zuhanyzóban nem nehéz, mert ösztönösen a WC-tisztítóhoz nyúlunk. Sőt, ezek képesek kezelni a kivirágzást, mert gombaölő klórt tartalmaznak, ami egyben fertőtleníti is a felületeket. Természetesen a fugák és a szilikonok tisztítására is használhatóak, de tudni kell, hogy az erős szer elszíneződésére is van esély. Ráadásul a folyadék vagy a gél állaga nem fog jól működni a zugokban és résekben, ahol Penész leggyakrabban telepszik meg.

Természetesen a vegyszerek nem egészségsemlegesek, ezért sokan lemondanak róluk. Ilyenkor lehet ugyanolyan hatékony, de kevésbé invazív módszereket alkalmazni, hogy megszabadulj a penésztől a zuhanyzóban. A házi szerek a fémfelületek tisztításakor is előnyben vannak, mert nem károsítják a felületeket. Az erős vegyszerek maradandó károsodást okozhatnak bennük.

A zuhanyzóban lévő penész elleni házi gyógymódok

Penész jelent meg a zuhanyzóban a csempén, a fugán vagy a szilikonon? Semmi ijesztő! Csak szórjon rá egy házi szert, ami valószínűleg mindenkinek van otthon. Van egy orvosság a zuhanyzóban lévő penész ellen. A legjobb a sütőpor vagy a szódabikarbóna.

Csak szórja a megfelelő helyre, hagyja rajta legalább fél órát, majd fogjon egy puha sörtéjű fogkefét, és törölje le a penészt. Az öblítés után nem szabad, hogy nyoma maradjon belőle vagy a penészből, ráadásul – fehér szilikon vagy fuga esetén – ki is fehéríthető.

Kapcsolódó cikkek:

Öntse a WC-be, és várjon 30 percet. A varázslatos keverék pillanatok alatt feloldja a WC vízkőzetet

Miért tegyünk kaprot a szekrénybe? Ez nagyanyáink okos módja, hogy a szekrénybe tegyük.