Vannak-e kedvezmények a nagycsaládosok lakhatási és kommunális szolgáltatások terén?

„Nagy család vagyunk. A legkisebb gyermek fogyatékos. A férjem színházban dolgozik, én nem, mert fogyatékos gyereket gondozok. Jogosultak-e a közüzemi számlák utáni juttatások? Anna Zmurshchik, Slonim.

Vladimir Kot, a Slonim kerületi végrehajtó bizottság elnökhelyettese:

— A lakás- és kommunális szolgáltatások, valamint az állami lakásállomány lakóhelyiség-használati díjának kiszámításának és teljesítésének rendjét a lakás- és kommunális szolgáltatások, valamint a díjak kiszámításának és kifizetésének rendjéről szóló szabályzat határozza meg. a Minisztertanács 2014. június 12-én kelt 571. számú határozatával jóváhagyott állami lakásállomány lakóhelyiség használatára.

A 2007. június 14-i 239-Z „Az egyes kategóriák állami szociális ellátásairól, jogairól és garanciáiról” szóló törvény előírásai szerint.

állampolgárok”, a törvény hatálya alá tartozó állampolgárok jogosultak bizonyos típusú lakhatási és kommunális szolgáltatások után járó ellátásokra, míg a törvény 16. cikkelye kimerítő felsorolást tartalmaz az ilyen ellátásokra jogosultakról. Ennek a listának megfelelően Ön, mint a lakóhelyiség tulajdonosa, nem tartozik ebbe a listába.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a 2016. augusztus 29-i 322. számú, „A nem pénzbeli lakhatási támogatás nyújtásáról” szóló elnöki rendelet értelmében, ha a lakás- és kommunális szolgáltatások havi összegét a megállapított normatívák alapján határozzák meg. (normák) e szolgáltatások igénybevételére, figyelembe véve a kedvezményeket (kedvezményeket), de a lakhatási és kommunális szolgáltatások díját, de a tulajdonban lévő vagy lakott lakóhelyiségek összterületén belül, valamint a villamosenergia-költség-térítés meghaladja a 15%-ot. egy állampolgár (család) átlagos havi összjövedelme, akkor az állampolgárok jogosultak nem pénzbeli lakhatási támogatásra.

A nem pénzbeli lakhatási támogatás összege a lakhatási és kommunális szolgáltatások, valamint a villanyköltség-térítés összegének pozitív különbözete, valamint az állampolgár átlagos havi összjövedelmének 15%-ának megfelelő összeg. család).

A nem készpénzes lakhatási támogatás elnyerésének kérdésében forduljon a Slonim Állami Egységes Vállalat Lakás- és Kommunális Szolgáltatások elszámolási és referenciaközpontjához.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche