Varázslatos gyógynövény fájó ízületekre. Nagyanyáink ősszel csodaolajat készítettek belőle

Fájdalmas ízületei vannak, és hatékonyan szeretne enyhíteni magát? Fogadjon gyógynövényekre, és próbálja ki a kellemesen aromás kakukkfüvet.

Ha rajongsz a mediterrán fűszernövényekért, nem kell csak a konyhában használnod őket. A test gyógyítására is nagyon könnyen használható. Mert fontos anyagtartalma miatt jelentős egészségügyi előnyökkel jár. Fájdalmas ízületek esetén tökéletesen szolgál majd a kakukkfű, mely egyben ellenállhatatlan aromájú is.

Nézze meg a kakukkfű egészségügyi előnyeit a Beast csatornán található YouTube-videóban:

Közönséges kakukkfű vagy anyafű

A kerteinkben népszerű mediterrán fűszernövények egyike a kakukkfű. Sokan anyai korty néven ismerik. Azonban csak vele rokon, fás szárral, emelkedett szélű levelekkel különbözteti meg. Idővel az üzem eredeti területéről eljutott Kelet- és Közép-Európába.

A gyógynövény alacsony cserje formájú, és általában 20-30 cm magasra nő. A nyári szezonban világos rózsaszín virágokkal borítják. A kakukkfűnek megvan a maga csípős, specifikus aromája, amelyet felerősít, ha használat előtt mindig az ujjai között dörzsöli. Amellett, hogy remek illata és íze van, tele van egészséges illóolajokkal, keserűkkel, flavonoidokkal, tanninokkal és aromás savakkal.

Bárki termeszthet kakukkfüvet

Ha saját erőforrásra vágyik, válasszon megfelelő napfényes kakukkfű termesztési helyet, mert szereti a meleget. Nemcsak a kertben termesztheti szezonban, hanem otthon is remekül megállja a helyét. Az öntetre is ügyeljünk, hiszen a kakukkfű nem tűri el a vizesedést. Gyorsan hajlamos a rothadásra és veszélyes penészképződésre. A gyógynövényt mindig jól vízelvezető talajban termesztjük.

Szárítsa meg a kakukkfüvet tároláshoz

Ha nincs ideje friss kakukkfüvet használni, folyamatosan szárítsa a fűszernövényt. Száraz időben mindig a szabadban gyűjtsük, lehetőleg délben és közvetlenül virágzás előtt. A júniustól az egész júliusig tartó időszakra vonatkozik. Csak a nem fás részeket gyűjtsük össze, ha levágjuk, hamarosan új gallyak jelennek meg. A kakukkfű szárítható szárítóban, vagy szabadon teríthető a térben.

Adjon szünetet az ízületeinek

Ha ízületi fájdalmai vannak, a kakukkfű nagyszerű gyógynövény számukra és ízületi gyulladások kezelésére. Elképesztő gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antimikrobiális hatásai vannak, amelyek nemcsak jelentős enyhülést hoznak, hanem számos betegség kezelésében is gyakran használják. Erős fájdalomcsillapító hatásuk miatt segítenek a fájdalom ellen. Megszabadít a reumától és a köszvénytől, illetve a túlterhelt és fájó izomzattól is. Ezért gyakran iktasd be az étrendedbe, de készíthetsz házi gyógyszert is.

Házi kakukkfű olaj

Először mosson meg körülbelül 5 szál friss kakukkfüvet, és hagyja megszáradni. Ezután tegye őket egy pohárba, és öntsön 500 ml olívaolajat. Az összes kakukkfűnek a felszíne alatt kell lennie. Ezután zárja le az üveget, és hagyja állni 3 hétig napos helyen. A tartalmát minden nap megfelelően fel kell rázni. Ezután szűrjük le az olajat egy sötét pohárba, és kezdjük el rendszeresen bedörzsölni, masszírozni vele a fájós helyeket.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche