A vakondok akkor jelennek meg a kertekben és a parcellákban, amikor kint melegebb lesz. Dombokat építenek, amelyek a föld alatti járatok ventilátoraként szolgálnak. Nagyon csúnyán néznek ki a gyepen, és zavarják a növények növekedését. Hogyan lehet a kártevőt humánusan elűzni? A hűtőszekrényben van egy mentőeszköz.

A vakondok földigilisztákkal és lárvákkal táplálkoznak, amelyeket 10 m távolságból is érzékelnek. Nem harapják meg a növények gyökerét, mégis kártevőnek tartjuk őket. Miért károsítják a vakondok a növényeket? Hogyan ijeszthetjük el a rágcsálókat a kertünkből és a birtokunkról? Ezekre a kérdésekre a válaszokat ebben a cikkben találja.

Milyen károkat okoz a vakond a kertben?

Kevesen tudják, hogy a vakondok részben védett. Ezek az állatok nemcsak földigilisztákkal, hanem atkákkal és kis rágcsálókkal is táplálkoznak, amelyek kárt okoznak a kertben. Ezért csak elkergetjük őket egy másik területre.

A rágcsálók fellazítják a kertben a talajt, de előfordul, hogy károsítják a növények gyökereitmert vakok. Folyosójuk akár 15 m hosszú is lehet, így nagy a valószínűsége, hogy a kártevők az általunk termesztett növények gyökereit is elérik.

A vakondtúrások csúnyán néznek ki az udvaron, és egyenetlen felületekhez vezethetnek. Ez hozzájárulhat a fűnyírók és más kerti gépek meghibásodásához.

Ezek a kártevők nem szűnnek meg teljesen, csak arra kényszerülnek, hogy egy másik területre költözzenek. Ezért érdemes házi szereket használni, amelyekből sok van.

Hogyan szabaduljunk meg a vakondoktól a kertben? Használjon termékeket a konyhából

A kertben lévő vakondtól való megszabadulás hatékony módja a következő öntsünk egy kis írót egy kanálba., amely a vegyszerekkel ellentétben nincs negatív hatással a talajra. A kártevőnek érzékeny a szaglása, és nem tolerálja ennek a készítménynek a jellegzetes savanyú szagát.

Ez a rágcsáló is nem szereti a citrom és a fokhagyma illatát.. Ezért jó ötlet, ha zúzott fokhagymagerezdeket és néhány citromhéjat is beledobunk.

Ajánljuk továbbá a kertbe ültetett növényeket, amelyek szépen díszítik a kertet, és mellesleg elriasztják a vakondokat. A következőkről beszélünk királykoszorú, fekete bodza, törpe nárcisz, nárcisz és bársonynárcisz.. Ezek intoleránsak a fonálférgekkel, szúnyogokkal és levéltetvekkel szemben.

Kapcsolódó cikkek:

Ez a zöldség 3 az 1-ben termékként működik. A vakondok és a kullancsok rá sem fognak nézni a kertedre

Tippek a vakondok ellen a kertben. Próbáld ki őket, és ők is elkerülik a tiédet