A kézi mosogatás időigényes feladat, amit kevesen élveznek. Még inkább, ha a mosogató tele van csúnya tea- vagy kávéfoltokkal teli csészékkel vagy tálakkal. Hogyan lehet ezekkel házi módszerekkel megbirkózni?

A csészéken maradt italfoltok igazán bosszantóak lehetnek. Ez annál is inkább igaz, mert ritkán távolíthatók el, ha szivaccsal és mosogatószerrel töröljük le őket. Hogyan szabadulhatsz meg tőlük gyorsan és egyszerűen anélkül, hogy pénzt kellene költened extra tisztítószerekre? Használd ezeket a háztartási trükköket, és nem fogod megbánni.

Praktikus trükk a poharakra kerülő kellemetlen foltok ellen. Mindössze egy 1 eurós termékre van szükséged

Egyszerű és olcsó módszer a csészéken lévő teafoltok eltüntetésére a citromsav, amelyet már 1 €-ért is megvásárolhatsz. Maga a trükk nem igényel áztatást vagy súrolást. Mi a teendő? Szórj egy teáskanálnyit a termékből egy szivacsra, és töröld át alaposan a csésze belsejét, és a foltok pillanatok alatt eltűnnek. A legegyszerűbb változathoz elég egy szelet vagy csepp citromlevet adni a teához. Nemcsak ízt ad, de nem is hagy maradványokat. Csak ne feledje, hogy ne használjon citromsavat a porcelánon.

Hogyan lehet eltávolítani a teafoltokat? Kedvenc gyümölcs segít

Egy másik triviálisan egyszerű módja annak, hogy a tea- vagy kávéfoltokat villámgyorsan eltávolítsuk a csészékből, ha egy darab narancshéjat használunk. Csak szórj rá közönséges konyhasót a belsejére, majd kezdd el tisztítani a foltos felületet. A csúnya foltok pillanatok alatt eltűnnek. Ez egy bevált, mégis olcsó és környezetbarát módszer, amit érdemes ismerni.

Kapcsolódó cikkek:

Forraljuk fel a kólát egy vízforralóban, és várjunk 30 percet. Nevetségesen hangzik, de megoldasz egy nehéz problémát

Vigyél egy irodai alvóhelyet a konyhába, és dugd a mosogató mellé. Azonnal megoldja ezt a szörnyű problémát