A vékony, legyengült, ritka és hulló haj rémálom lehet. Ez is sokakat foglalkoztató probléma. Bár az okok változatosak, a hajnövekedés elleni otthoni gyógymódok segíthetnek. Egyszerűek, olcsók és mindenekelőtt hatékonyak.

Fotó: pexels.com/Andrea Piacquadio

A vékony haj nem mindig vékony, a vékony pedig vékony. A finom haj azonban gyengébb, mert kevesebb keratint tartalmaz, ezért hajlamosabb a károsodásra és a kihullásra. A vékony hajnak viszont számos oka lehet. Teljesen normális, ha naponta akár 100 hajszálat is elveszítünk. A probléma akkor jelentkezik, ha egyre több szőrt találunk a kefén vagy a fürdőszobai lefolyóban. Fokozott hajhullás és gyengeség esetén az mindig jó orvoshoz és trichológushoz fordulni, vizsgálatot végezni és megtalálni a probléma forrását.

Vékony a hajad? Vigyázz magadra

A vékony haj, valamint a vékony és vékony haj ápolásának alapja az megfelelő fejbőr ápolás. Ebből a célból rendszeresen használjon fejbőr peelinget, például agyagot. Tisztítja a fejbőrt, eltávolítja az elhalt hámréteget, javítja a vérkeringést és serkenti a hajnövekedést. Emiatt érdemes a fejbőrt is masszírozni, például fejpakolás vagy sampon alkalmazásakor. Mire kell még emlékezned?

  1. Szárítsa meg a haját langyos levegőáramban. Kerülje a forró levegőt, a hajsütővasakat és a hajvasalókat. Ha használja, használjon hővédő termékeket.
  2. Mossa meg és öblítse le a haját langyos vízzel.
  3. Ne feküdjön le vizes és kócos hajjal.
  4. Fésülés közben ne húzza a haját kefével vagy hajsütővassal.

Mega gyors hajnövekedés? Nézzen be a gyógyszeres szekrénybe, és használjon otthoni gyógymódokat a haj növekedéséhez

Mit lehet tenni, hogy a szálak gyorsabban, erősebbek és vastagabbak legyenek? A kulcs a megfelelő hajápolás és hajnövesztő kezelések. Az otthoni gyógymódok ugyanolyan hatékonyak, mint a drága kozmetikumoka. Igazi sláger a megagyors hajnövekedéshez gyomorcseppek. A legfontosabb, hogy alkoholmentesek legyenek. Segítségükkel szenzációs hajdörzsölést készíthet. Csak 1 cseppet kell hozzáadni körülbelül 3 evőkanál vízhez. Gyengéden masszírozza be ezt a keveréket a fejbőrébe az ujjaival.

A görögszéna kezelés a haj növekedésére is hatásos. Bár gyorsan meglepő hatást produkál, van egy hátránya. Ez a keverék sajátos illata, ezért javasolt samponozás előtt felvinni. Adjunk hozzá egy teáskanál őrölt görögszéna magot 100 ml forrásban lévő vízhez, és hagyjuk lefedve 10-15 percig. Szűrjük át gézen vagy ruhán, és masszírozzuk be a fejbőrbe. A kenhető maradékot egy üvegbe öntjük, és hűtőszekrényben 7 napig tároljuk.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Se hab, se paszta. Használjon természetes összetevőket a hajához. Kondicionálja a hajat és ápolja a száraz hajvégeket

A hajsütővasak és hajsütővasak már a múlté. Elég egy szűrőedény. „Ez tényleg működik”