Vezethet-e egy orosz Fehéroroszországban orosz jogosítvánnyal?

„Lehetőség van arra, hogy egy orosz állampolgár nemzetközi orosz vezetői engedéllyel áthajtson Fehéroroszország területén egy Fehéroroszországban nyilvántartásba vett autóval? Milyen dokumentumokat kell magával vinnie? Szüksége van az autó tulajdonosának meghatalmazására? Olga Olshevskaya, Minszk.”


Igor Shakun, a Minszki Városi Végrehajtó Bizottság belügyi főosztályának megbízott vezetője:

— A 2008. január 5-i „A közúti forgalomról” szóló törvény 5. cikke értelmében az ideiglenesen Fehéroroszországban tartózkodó vagy ideiglenesen tartózkodó személyek jogosultak gépjárműveket, önjáró járműveket vezetni Fehéroroszország területén, ha érvényes vezetői engedéllyel rendelkeznek. a Bécsben, 1968. november 8-án aláírt, a közúti közlekedésről szóló egyezmény követelményeinek megfelelő külföldi állam által kiállított jogosítvány, vagy egy külföldi állam által kiállított, Fehéroroszország hivatalos nyelveinek egyikén kiállított érvényes vezetői engedély, vagy külföldi állam által kiállított érvényes vezetői engedély, amelyhez a vezetői engedély szövegének megfelelően hitelesített fordítása Fehéroroszország egyik államnyelvére készült.

Azok a személyek, akik állandó lakhelyre költöztek Fehéroroszországba, és külföldi állam által kiállított jogosítvánnyal rendelkeznek, a kiállítás dátumától számított 90 nap elteltével nem jogosultak mechanikus járművek, önjáró járművek vezetésére Fehéroroszország területén. az ilyen személyek egy fehérorosz állampolgár útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel, amíg meg nem kapják a vezetői engedélyt Fehéroroszországban.

A KRESZ 12. pontja szerint a gépi meghajtású jármű vezetője köteles magával vinni és átadni a közlekedési rendőröknek ellenőrzésre:

12.1.1. jogsi;

12.1.2. gépjármű regisztrációs igazolása vagy járműútlevele;

12.1.3. jármű közúti forgalomban való részvételének engedélyezése;

12.1.4. a gépjármű tulajdonosának felelősségbiztosításának megkötését igazoló dokumentum (Zöldkártya szerződés), kivéve a belső biztosítási szerződés elektronikus formában történő megkötését;

12.1.5. a hírközlési hatóság engedélye a járművön rendelkezésre álló rádió- és műholdas hírközlő berendezés használatára a jogszabályban meghatározott esetekben (kivéve az üzemi járművet).

Továbbá a KRESZ 14. pontja szerint a hazánkban ideiglenesen tartózkodó külföldi állampolgárok és hontalanok gépjárművezetés közben kötelesek rendelkezni:

14.1. a Szabályzat 12. bekezdésének 12.1.3. (Belaruszban nyilvántartásba vett jármű vezetése esetén), 12.1.4. és 12.1.5. pontjában meghatározott dokumentumok;

14. 2 db, Bécsben, 1968. november 8-án aláírt, a közúti közlekedésről szóló egyezmény követelményeinek megfelelő nemzeti vezetői engedély, valamint az egyezmény követelményeinek meg nem felelés esetén – nemzeti jogosítvány egy nyelvű hiteles fordítással. Fehéroroszország hivatalos nyelvei közül;

14.3. az Egyezmény követelményeinek megfelelő jármű regisztrációs igazolása – olyan jármű vezetése esetén, amelyet nem vettek nyilvántartásba Fehéroroszországban, és ideiglenesen az ország területén található;

14.4 a nyilvántartásba vétel helye szerinti állam illetékes hatósága által kiállított jármű rendszámtáblákon.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche