Videó: Összeomlott egy lift egy luxusüdülőben. Öt áldozatról számoltak be

Balin a rendőrség nyomoz egy luxusüdülőhelyen történt halálos baleset miatt, miután egy szabadtéri lift szakadékba zuhant, és öt ember meghalt. A baleset Ubud városában, a jól ismert Ayuterra üdülőhelyen történt. Ez egy keresett hely, amely völgyeiről és teraszos rizsföldjeiről ismert.

Az incidensről készült videó terjedt el az interneten, amin öt ember száll be egy üvegliftbe, amely egy ferde sín mentén halad, mint egy felvonó. A felvonó lassan emelkedni kezd, és kimozdul, mielőtt másodpercekkel később újra felbukkanna, és nagy sebességgel lezuhanna.

Mind az öt ember, aki meghalt, 19 és 24 év közötti fiatal szállodai alkalmazott volt. Haláluk felzúdulást váltott ki a helyi aktivisták körében, akik arra szólítják fel az idegenforgalmi ágazatot, hogy kezelje előnyben dolgozói egészségét és biztonságát. Ketten a helyszínen, a többiek pedig kórházba szállításuk után meghaltak.

A liftet arra tervezték, hogy a vendégeket és az alkalmazottakat a szálloda felső emeleteiről az üdülőközpont alsó emeleti létesítményeibe szállítsa. Az üveglift arról ismert, hogy „Instagram élmény a szállodában”, jelenti a Bali Sun. Made Uder ubudi rendőrfőnök azt mondta a helyi médiának, hogy a baleset akkor történt, amikor elszakadt a liftet húzó kötél.

A rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit, különösen azt, hogy miért nem voltak másodlagos biztonsági mechanizmusok, amelyek megakadályozták, hogy a lift egészen a pályáról a szurdokba zuhanjon. A rendőrség szerint az acélkötél nem volt elég erős a rakomány felhúzásához. „Nem működött a biztonsági ék vagy a fék, ezért a lift nagy sebességgel ereszkedett le, így ezt a balesetet nem lehetett volna megelőzni” – mondta Uder hétfőn újságíróknak. „A lift öt utasa meghalt ennek következtében.”

Az Ayuterra üdülőhely összes vendégét más szálláshelyekre helyezték át, amíg a vizsgálat tart. A jelentés szerint az áldozatok családjainak mindegyike körülbelül 14 000 dollár munkabaleset-kompenzációt kapott az indonéz társadalombiztosítási ügynökségen, a BPJS Ketenagakerjaanon keresztül.

A szálloda tulajdonosa, Linggawati Utomo állítólag 4000 dollárt ajánlott fel a családoknak a munkások temetési költségeinek fedezésére, valamint 500 dollár további kompenzációt, ha a családok aláírják a megállapodást, hogy nem perelik be a szállodát. Legalább egy család aláírta a megállapodást, hogy nem pereli be az osztályt. Az egyik áldozat nagybátyja azt mondta Kumparannak, hogy nem számít, ha beperlik az üzletet, mert „a gyerekünk úgysem fizeti vissza”, bár azt mondta, továbbra is hisz a „karma törvényében”.

Szerdán Ketut Widiada helyi rendőrfőnök közölte, hogy a nyomozók egy bejelentést vizsgálnak, amely szerint a szálloda tulajdonosa háromról egyre csökkentette a liftkötelek számát, ami közrejátszhatott a balesetben. 2019-ből vannak olyan videók, ahol három kábellel működött a lift, de a napló szerint a baleset idején csak egy működött.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche