Világos kék hortenziát szeretnél? Csinálj most egy egyszerű dolgot

Szeretnél egy hortenziát kékben, bár jelenleg más árnyalatban van? Ez a virág teszi lehetővé ezt a varázslatos átalakulást. A sikerhez azonban az szükséges, hogy a növény ne csak egészséges legyen, hanem a termesztéshez megfelelő feltételekkel is rendelkezzen. Akkor biztosan megkapja a kívánt eredményt, és kényezteti magát az úgynevezett „egyedi” színnel.

Forrás: Youtube

Egy szépség gazdag virágokkal

A hortenzia sok árnyalatú virágának köszönhetően számos kert dísze. Japánból származnak, ahol az uradalmi kertekben gyakran termesztettek rövid és közepesen magas, nagy levelű, nemes nevű cserjéket. Ez a gyönyörű virág Kínán keresztül jutott el Európába, ahol egy francia botanikus fedezte fel, és barátjáról, Hortensia Bartéról nevezték el.

Egy szemnek sem hiányoznak, mert tökéletesen kontrasztot alkotnak a kerti növényzettel, és nem csak egyenként, hanem csoportosan ültetve is kitűnnek. A hortenzia virágait gyakran dús, kerek vagy lapos virágzatba rendezik. És még a virágaik színét is megváltoztathatja.

Egyedi színt szeretne?

Az igaz, hogy lehetséges, de nem minden lehetséges. Tehát ne számítson arra, hogy a fehér virágokból mélykék vagy mély rózsaszín lesz. Ez csak a rózsaszín virágú fajokkal érhető el. Ha fehér hortenziája van, rózsaszín és kék árnyalatot kaphat. Azonban mindig olyan egészséges növénnyel kell dolgozni, amely megfelelően fejlett gyökérlabdával rendelkezik, részleges árnyékban helyezkedik el és tőzeges-agyagos talajban nő. És mit is takar tulajdonképpen az „átszínezés”?

A virágok nemcsak kékek, hanem rózsaszínek is

Ha fehér hortenziát termeszt a kertjében, két árnyalatra változtathatja – rózsaszínre vagy mélykékre. Ha rózsaszín fajtát termeszt, kék hortenziát lehet elérni. A növényt vagy a lehető legsavanyúbb szubsztrátumba kell átültetni, amelynek pH-ja 3,5–4,5, vagy olyan műtrágyát kell használni, amely biztosítja a talaj reakcióját, hogy elérje ezt a pH-t. A virágok színe bizonyos mértékig a talaj savasságától függ. Semleges talajjal rózsaszínűséget, savanyúbb talajjal megfelelő kékedést érünk el.

Kék biztosan

Ha biztosra akar menni, és valóban kék árnyalatot szeretne elérni, soha ne használjon vasat megkötő műtrágyát. Soha nem kapták meg azt a kék lakást. Próbáld meg bevetni azt a trükköt, amikor hetente kétszer, virágzás előtt legalább négy héttel elegendő 1 l vízhez 3-5 g ammónium timsót felvinni.

Szeretnél egy vörös hortenziát?

Ha a vörös színt és a lila és kék közötti árnyalatokat szeretnénk elérni, akkor a talaj pH-értéke 6 körül legyen, amihez néha elég mérsékelt mennyiségű alumíniumot a talajba juttatni. Ha hiányzik az alumínium, és a talaj pH-ja 6,5 ​​és 7 között van, a hortenzia virágai rózsaszíntől vörösig terjednek. Soha ne emelje meg a pH-t erősen túlzott adagokkal, mert ez károsíthatja a növény általános táplálkozását, amely vashiánytól szenvedne.

Mit szólnál egy kéttónusú bokorhoz

Ha bátor vagy, két színnel is kísérletezhetsz. Legalább a saját szemével látni fogja, hogyan reagál a növény a talaj pH-jára. Növelje az értékét az egyik felén, és csökkentse a másik felén. A színek érdekes összjátékát fogod látni.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche