Nyugodtan alkalmazkodik bármilyen körülményekhez, és ellenáll a kezdő növényamatőrök próbálkozásainak is. A zamioculkas olyan páncélos növénynek tűnik, amelynek nem sok mindenre van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen. Kiderül, hogy a növény titkot rejt, amit keveseknek tár fel. Nem mindenki tudja, hogy a zamioculkas képes buja virágzásra. Csak a megfelelő megközelítésre van szüksége.

  • A zamioculkát az egyik legkevésbé igényes fajnak tartják, amely még kezdőknél is virágzik.
  • Az optimális hőmérséklet, amelyen a zamiokulkas a legjobban érzi magát, 22-25 °C (72-77 °F). Ha a hőmérőn a vonal 10 fok alá csökken. °C-on a növény azonnal elpusztul, és nem hoz több új levelet.
  • A növény gyenge fejlődése és a levelek minőségének romlása azt jelezheti, hogy a zamioculkát nagyobb cserépbe kell átültetni.

Hogyan lehet a zamioculkas virágzását előidézni?

Bár ez valószínűtlennek tűnik, a zamiokulkas képes buja virágzatot termelni.. Ez a vadonban általában így történik, de az őshonos fajok korántsem kudarcra vannak ítélve. Ahhoz, hogy a virágok megjelenésével örvendeztessen meg minket, kezdetben megfelelő feltételeket kell biztosítani a növekedéshez. A szisztematikus és türelmes fellépés oda vezethet, hogy egy nap sárga, kobak alakú virágokat vehetünk észre a cserépben, amelyek akár 7 cm hosszúságot is képesek elérni.

Sokan azt feltételezik, hogy a zamiococcus akkor érzi magát a legjobban, ha teljesen magára hagyják és időnként öntözik. Igaz, hogy a növény jól alkalmazkodott a meglehetősen zord körülményekhez, de megfelelő gondoskodás nélkül nem várhatjuk el tőle, hogy virágokkal díszítsen.

LÁSD MÉG! Havonta egyszer tegye vízbe és öntözze meg a zamioculkát. Egy idő után új leveleket fogsz észrevenni.

Mire van szüksége a zamioculkának ahhoz, hogy virágot hozzon?

A növény természetesen Afrikából származik, ahol valóban trópusi az éghajlat. Nehéz lesz teljesen azonos körülményeket biztosítani neki otthon, de inspirálódhat belőlük. Elsősorban ez felelős a hasonló élményért a megfelelő páratartalom, ami egyértelmű jelzést ad a növénynek, hogy biztonságban van a virágok kibontakozásához. Hogyan növelhető a szoba páratartalma? A párásító készülékek a legjobb megoldás erre, a szintet 50-60% körülire állítva.

Mi járulhat még hozzá a klematisz virágzásának megakadályozásához? A növény meleg napfényben érzi magát a legjobban, így ha sötét és hűvös sarokba helyezzük, az ellenkező hatást érhetjük el. A zamiokulkának napi 16 órán át kell fényben állnia. Az is jó ötlet, ha a gondozási rendszerbe alacsonyabb hőmérsékleten tartott teljes pihenőidőket is beiktatunk.

LÁSD MÉG: Oldjuk fel vízben és öntsük a zamioculkára. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi új levél fog nőni.

Műtrágya a zamioculkák növekedésének serkentésére

Mielőtt házi készítésű főzettel kínálnád a zamookulusodat, hogy megadd neki az egészséges növekedéshez szükséges energiát, nem árt, ha megismerkedsz az igényeivel. A kertészek világossá teszik, hogy még a legkeményebb növény sem bírja sokáig, ha nem gondoskodunk a megfelelő nitrogénszintről.. Milyen készítményekben található meg ez az összetevő? Kiderült, hogy nem kell a kertészeti boltba rohannunk. Csak egy csomagot kell találnunk a szekrényünkben. zselatinból. Egy kis csomag elég ahhoz, hogy olyan tápanyagdús trágyát készíts, amelytől a zamioculák levelei ragyogni fognak a tisztaságtól.

Az egyszerű trágya egy teáskanál zselatinból és 200 ml meleg vízből készül. A két összetevőt alaposan keverjük össze egy kis tálban, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjunk hozzá még három csésze forralt és lehűtött vizet. Öntsük ezt a keveréket egy tiszta edénybe, és havonta egyszer öntözze meg a növényt.. Milyen hatásokra számíthatunk? Először is a gyökerek megerősödnek, és a zamioculák levelei intenzívebb színűek lesznek.

LÁSD MÉG! Ne dobd ki, csak locsolj a zamókuskát. Olcsó műtrágya tartja a leveleket húsosnak és zöldnek

Banántrágya a növények számára

A banán héja alatt rejtőző édes hús gyorsan csillapítja az étvágyat, ezért érdemes önállóan, rágcsálnivalóként is beiktatni az étrendbe. A gyümölcs jelentős kulináris és érdekes módon kertészeti potenciállal is rendelkezik. Kertészkedés vagy növénygondozás során azonban, beleértve a zamioculcot is, érdemes nem a belsejére, hanem az általában kidobott maradékra tenni.

Eltávolítás banánhéj egy értékes nyersanyag pazarlása. Ez a hulladék káliumban, foszforban, kalciumban vagy kénben gazdag, amelyek a növények megfelelő fejlődéséhez nélkülözhetetlen elemek. Hogyan készíthetünk belőlük olyan házi készítményt, amely tetszik a zamiocultúráknak?

  1. Kezdjük azzal, hogy meghámozunk és meleg víz alatt megsikálunk egy banánhéjat. A következő lépés, hogy kisebb darabokra vágjuk, és egy edénybe tesszük.
  2. Öntsünk a héjra egy liter forró és meleg vizet, csavarjuk rá a fedelet, és hagyjuk hűvös helyen 48 órán át.
  3. Két nap elteltével az üvegben összegyűlt folyadékot szűrje át egy tiszta edénybe, hígítsa fel 1:1 arányban vízzel, és folytassa a zamokuli öntözését.
  4. A házi készítmény legjobb havonta kétszer alkalmazni és nem csak frissebb megjelenéssel jutalmazzuk, hanem növeljük a növény virágzásra való serkentésének esélyét is.

Kapcsolódó cikkek:

Ebéd után öntsd a fazékba. Ez az utolsó lehetőség a zamiokulkashoz.

Tegyünk bele vizet, és öntsük rá a zamiokulkasra. A növény gyorsan visszanyeri fényét