Virágzó szőnyegek: Ezek a növények elkészíthetik őket. Gyepre is kiválóak!

Valljuk be, a pázsit karbantartása nem egyszerű. Csak rossz időjárási körülmények, fűpenész kell, és a ház tulajdonosának büszkesége csak egy kétségbeesett zöld folt lesz, sok kopasz folttal. Ha valami hasonló történt veled, ne ess kétségbe. Ezeket az apró szépséghibákat fűszubsztrátum, műtrágya és fűmag speciális keverékével lehet korrigálni. De sokkal érdekesebb a talajtakaró növények használata. Tudod mi ez?

Forrás: Youtube

Virágfoltok

Ez a fajta növény virágszőnyegeket hoz létre, amelyek stílusos virágfoltként működhetnek sérült gyep esetén. Ennek a növénynek az az előnye, hogy alacsony (magassága 5-60 cm között változik), gyorsan növekszik és igénytelen (rosszabb talajban is meg tud élni), ezért nehezen tekerhető növényzetben növényzetként használják. elérje a kert azon részeit, ahol a normál fű vagy növények karbantartása már bonyolult volt. Sokféle talajtakaró növény létezik. Most bemutatjuk a legérdekesebbeket:

Vinca minor (Vinca minor)

Ez az évelő lila virágaival és örökzöld leveleivel felkelti a figyelmet. 10-15 centiméter magasra nő, és a rizómák segítségével, amelyek akár 80 centimétert is elérhetnek, gyönyörű növényszőnyeget alkotnak. A gyöngyvirág örülni fog, ha megengedi a részleges árnyékolást vagy az árnyékot, majd csak rajtad múlik, hova ragasztod. Illik neki a sziklakertekben, de fák és bokrok alatt is, ahol szó szerint mesebeli hangulatot varázsol.

Geranium macrorrhizum (Geranium macrorrhizum)

Kicsit úgy néz ki, mint egy nagy víz a kertben. Fehér, piros vagy rózsaszín virágai és jellegzetes zöld levelei aranyos szőrrel. Észre kell vennie, már a 40-50 centiméteres magassága miatt is, ami jellegzetes lakója a telkének. A minőség szereti a napos helyeket és a részleges árnyékot. Nem hibázik, ha fák vagy nagy díszcserjék alá helyezi.

Cerastium tomentosum (Cerastium tomentosum)

Romantikus lélek vagy? Akkor a bagel biztonságos fogadás. Apró fehér virágai ezüstszürke levelekkel kombinálva minden bizonnyal megnyerik a tetszését. És ne aggódj, ez nem egy óriás. A Rozec legfeljebb 20 centiméter magasra nő. Szeret sütkérezni a napon, tűri a hosszabb szárazságot. Meglepő módon nem annyira érzékeny a hidegre, így nem kell aggódni miatta. Túlélő képességének köszönhetően alkalmas arra, hogy lejtőn vagy kertje nehezen megközelíthető részein ültesse, ahol megbízhatóan szépít.

Taricka (Aubrieta)

Szóval ezt a szépséget nem hagyhatod ki! Lila virágai akár 10 centiméter magasak is, gyakorlatilag kihagyhatatlan. Taricka virágszőnyegeket, de zsemlét is készít (attól függően, hogy hol helyezi el). Tálban, sziklakertben vagy problémás területek töltelékének is gyönyörű. Kúszó hajtásai gyakorlatilag bárhol megragadnak. Feltétlenül használd ki!

kapcsolódó cikkek

Források: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche