Viszlát szúnyogok: a vécépapír trükk, amivel el lehet őket távolítani

A nyár közeledtével sokan már a hőségre, a strandra, a medencére és persze a szúnyogokra gondolnak. Szinte elválaszthatatlan társak az év legforróbb hónapjaiban.

Az ajtók és ablakok zárva tartása, különösen éjszaka, a fény elzárása függönyökkel és a szúnyogháló használata, hogy a szúnyogok ne tudjanak beosonni és zümmögni – ezek a leggyakoribb módszerek, amelyekkel megelőzhetjük, hogy a szúnyogok igazi fejfájást okozzanak.

Gyakran előfordul azonban, hogy még ezen intézkedések ellenére is bejutnak a szúnyogok a lakásba. Hogy távol tartsuk őket a háztól, van egy trükk, amely a közösségi oldalakon terjedt el a vécépapír használatával.

A szúnyogok távoltartására szolgáló vécépapír-trükk, amely vírusként terjedt el

Mivel a rovarok nagyon érzékenyek a szagokra, a trükk ezt a szempontot használja ki, hogy távol tartsa a szúnyogokat az otthontól.

Az első lépés az, hogy több csíkot vágunk WC-papírból, és egy edénybe vagy tálcába helyezzük őket.

Ezután válasszon egy illóolajat a szúnyogok elriasztására. Általában a citronellát használják a legtöbbször. Az ok? Kémiai összetevői, főként a citronellál, a geraniol és a limonén erős illatúak, amelyek zavarják a szúnyogok azon képességét, hogy érzékeljék a vonzó szagokat, például a szén-dioxidot és a tejsavat, amelyeket kilélegzünk, és amelyek általában vonzzák őket. E szagok elfedésével a citronella megnehezíti a szúnyogok számára, hogy megtalálják emberi vagy állati gazdatestüket. Ezenkívül a citronella illata kellemetlen lehet a szúnyogok számára, és hatékony természetes repellensként hat.

A teafa is egy lehetőség. Összetevői rovarölő és repellens tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek hatással vannak a szúnyogok idegrendszerére, megzavarják őket, és akadályozzák őket abban, hogy felismerjék és kövessék gazdáikat.

Mindkét esetben nem szabad keverni az olajokat. A következő lépés az, hogy a választott olajból néhány cseppet helyezzünk a WC-papírcsíkokra.

Ez egy egyszerű trükk, de csak néhány napig tart ki, ezért szükség esetén cserélni kell a tartályt.

Forrás: kapstervion.nl

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche