Vitaminok a hajnövekedéshez: hogyan kell enni, milyen kozmetikumokat kell keresni a polcokon és milyen multivitamin komplexeket kell bevenni?

Vitaminok a hajnövekedéshez: hogyan kell enni, milyen kozmetikumokat kell keresni a polcokon és milyen multivitamin komplexeket kell bevenni?

A hosszú, fényűző hajat mindig is a nőiesség fő tulajdonságának tekintették. Az idő megváltozott. Bármilyen frizurát hordhatsz most, de ha a hajad fénytelen, hullik és alig növekszik, akkor ideje tenni valamit ellene. Ellenkező esetben semmi sem fog gyönyörűen kinézni.

A trichológus adott néhány tanácsot. Újságírókat és szerkesztőket is szeretnék! csatlakozott a varázslatos hajvitaminok kereséséhez. Az anyag pedig nagyon hasznosnak bizonyult azok számára, akik gyönyörű fürtöket szeretnének szerezni!

Milyen hajvitaminokra érdemes különösen odafigyelni?

Ezt írta Lesya Yakovleva szerzőjének „Drogok az egészséges haj kezelésére és növekedésére” című könyvében:

A hajhoz szükséges vitaminok: A, E, C, D, B-vitaminok (tiamin B1, riboflavin B2, nikotinsav vagy PP vagy B3 vitamin, kolin B4, pantoténsav B5, piridoxin B6, biotin B7, folsav B9, kobalamin B12, szájsav B13, pangaminsav B15, laterális B17.

Megjegyzi, hogy egy tipikus étrendben hiányozhatnak a tápanyagok. És nem mindenki szívja fel egyformán jól a vitaminokat. Ennek oka az a tény, hogy sok embernél, különösen a felnőtteknél, a hasnyálmirigy és a belek nem működnek megfelelően.

Nem csak a vitaminok fontosak a gyors hajnövekedéshez, hanem a fehérje is. Ez azt jelenti, hogy eredményt csak elegendő hús, hüvelyesek, hal és tej fogyasztásával lehet elérni. Az intenzív sportedzés során vegyen be fehérjeturmixokat is.

Vitaminok a fejbőr hajnövekedéséhez kapszula formájában

Vitaminok a hajnövekedéshez: hogyan kell enni, milyen kozmetikumokat kell keresni a polcokon és milyen multivitamin komplexeket kell bevenni?  - 1. számú fotó

depositphotos.com

Ami a vitaminkomplexeket illeti, másik rendszeres szakértőnk, egy trichológus egy kiadványban megjegyezte, hogy praxisában az Orthomol gyógyszer bizonyult a legjobbnak. A tanfolyamot 90 napra tervezték, de bizonyos esetekben az orvos egyéni ütemtervet és beadási gyakoriságot ír elő.

Ennek eredményeként az alvó tüszők aktiválódnak, a haj gyorsabban nő, és megszűnik a hullás – magyarázza a szakember.

Helyi termékek a hajnövekedésért felelős vitaminokkal

Különösen népszerűek az úgynevezett folyékony hajvitaminok vagy speciális, magas vitamintartalmú krémek. Hajápolójába aloe vera kivonatú Lanier Classic lotiont vagy placenta kivonat alapján készített Placenta Formulát is beilleszthet.

A krémet közvetlenül a hajra kell felvinni, de először 2-3 percig masszíroznia kell a fejbőrt. Az elválás után a masszázst további 1-2 percig folytatjuk. Nem kell leöblíteni.

A „Placent Formula” gyógyszert ugyanúgy, előzetes masszázzsal alkalmazzák az elválásra. Ez szükséges a helyi vérkeringés aktiválásához.

Fontos: a Khochu.ua weboldalon közzétett összes orvosi és egészségügyi információ csak tájékoztató jellegű, és nem minősül orvosi tanácsnak. Bármilyen orvosi tanácsot, különösen bizonyos gyógyszerek alkalmazásával kapcsolatban, csak szakorvos adhat. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, forduljon orvosához.

Emlékeztetünk arra, hogy korábban írtunk egészséges ragyogásukról. Azt akarom! minden ízléshez 9 receptet talál, valamint egy trichológus szakszerű tanácsait.

Fő fotó: freepik

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche