Zseniális trükk, hogy az orchidea egy vagy akár két virágszárat is produkáljon!

 

Ha olyan orchidea van otthon, amely évek óta nem virágzik, akkor az egyszerű kiegészítések nem fognak segíteni. Ahhoz, hogy orchideád új szárat vagy akár két virágot is hozzon, használd ezt az egyszerű, de nagyon hatékony trükköt.

Ha még több nagyszerű inspirációt keres receptekhez és otthoni alkotásokhoz, látogasson el Facebook-oldalunkra .

Ahhoz, hogy az orchidea új virágszárakat kezdjen termelni, át kell esnie az évváltáson.

Sajnos, ha állandóan ugyanabban a szobában marad, nem fog virágozni. Hogyan szervezzük meg az évváltást?

A legjobb időszak az ősz és a tavasz, amikor az időjárás jelentősen megváltozik. Mindössze annyit kell tennie, hogy 5 napra, szélcsendes időben kiviszi a cserepet a szabadba. Ha éjszaka túl hideg lesz, vigyük vissza a házba, de napközben ismét vigyük ki. Ha túl hideg lesz, akkor a leghidegebb helyiségbe, például az erkélyre viheti át újabb 5 napra és 5 éjszakára. Ne tegye ki azonban közvetlen napfénynek vagy szélnek. Csak hőmérsékletváltozásra és friss levegőre van szüksége.

Öt nap elteltével tegye vissza a cserépedényt a megszokott helyére. Rendszeresen trágyázza a növényt összetett műtrágyával.

Ha az orchidea ettől a „sokkoló” eljárástól számított két héten belül nem képez új virágszárat, ismételje meg az eljárást: öt napra változtassa a környezetet hűvösebb helyre, tápoldatozza meg, és helyezze vissza a szokásos helyére. A második virágzás után az orchidea akár dupla virágszárat is képezhet!

Sok sikert!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche