Csak öntse ezt a mosógépbe, és a szag eltűnik. A ruhái nem fognak többé bűzleni

Kinyitja a mosógép dobját és…. kellemetlen dohos szagot? Fedezze fel a legújabb módszert, amellyel megszabadulhat a mosógép szagától. Csak kombinálj két olyan összetevőt, ami valószínűleg már van otthon, és máris elfelejted a kellemetlen szagot.

Hogyan tisztítsd meg a mosógépedet? Több hatékony módszer is létezik. Egyre gyakrabban nyúlunk az olyan természetes tisztítószerekhez, mint a szódabikarbóna és az ecet. Ezeket sikeresen használhatod a mosógép tisztítására. A mosási ciklus végeztével tiszta és jó illatú lesz.

Van azonban még egy szabadalom, amelyet Basia Mika, egy népszerű instagrammer osztott meg. Egyik nemrég készült videójában bemutatta a mosógépszag elleni módszerét. A legtöbb hozzávaló már otthon van. Már az elején figyelmeztessünk – ez nem ecet vagy szódabikarbóna.

Hogyan tisztítod a mosógépedet?

Az Instagram a tisztítási ismeretek valóságos aranybányája. Felhasználók ezrei osztják meg kipróbált és bevált szabadalmaikat arról, hogyan rendezd be a teret vagy a tisztítószereket az otthonodban. Az egyik ilyen személy Basia Mika, aki @basia.mikaa néven posztol, és több mint 23 000 követőt gyűjtött össze. Csatornáján megmutatja, hogyan takaríthatod ki gyorsan és hatékonyan a lakásodat.

Egyik legutóbbi videójában egy bevált módszert mutatott, amivel a mosógépedből is ki tudod szedni a szagot. Mindössze két összetevőt használt – mosószert és citromsavat. Azzal kezdte, hogy a mosógép minden sarkát megtisztította egy mosogatószeres ruhával.

Ezt aztán egy tiszta dobba öntötte, és hozzáadta a citromsavat. A citromsav fertőtlenítő és fertőtlenítő hatású. Eltávolítja a gombák és a penészgombák fürtjeit. Végül bekapcsolta a mosógépet, és a lehető legmagasabb hőmérsékletre állította a programot. Amikor befejezte a mosást, a dob tiszta és jó illatú volt. „Imádom az ilyen tippeket”, „a tűzoltó tanácsait”. – olvastuk a hozzászólásokban. Így könnyen megszabadulhatunk a mosógép szagától.

Mivel helyettesítsük a citromsavat?

A citromsav minden boltban kapható. Egy csomag kb. 1 zlotyba kerül, de érdemes többet vásárolni, mivel ez a termék alkalmas a legtöbb felület tisztítására a házban. Egy kiló citromsav körülbelül 2 euróba kerül, és az interneten is megvásárolható.

Mivel helyettesíthetem a citromsavat? Használhatsz citromlevet, de az kíméletesebb, mint a sav. Citromlé helyett használhatsz ecetet is. Az ecet antibakteriális, gombaölő és fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ne feledje azonban, hogy furcsa szagot hagy maga után, ami néhány perc múlva eltűnik. Hogy semlegesítsd, adj az ecethez körülbelül egy tucat cseppet a kedvenc illatolajodból, és máris elfelejted a kellemetlen szagot.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche