Edény, teflon vagy fém: Tudja meg, melyik anyagból lehet jobban főzni anélkül, hogy kockáztatná az egészségét.

Van kedvenc anyag a mexikói konyhában? Mondhatnánk, hogy a korábbi években a agyag volt a főszereplő a konyhánkban, de a modern idők kiszorították ezt az elemet, hogy helyet adjanak az új edényeknek, például azoknak, amelyek az alábbiakból készültek teflon vagy fém. De Anélkül, hogy kockáztatnánk az egészségünket?

Ezután megkérdezzük az előnyeit és hátrányait a Teflon és fém. Több szempontot is megadunk, hogy Ön az igényeinek megfelelően kiválaszthassa a legjobbat. étkezési szokások és általános egészség. Ha hormonális problémái vannak, például policisztás petefészek szindróma, javasoljuk, hogy forduljon orvosához vagy táplálkozási szakemberhez szakorvosi konzultáció céljából.

Melyik a legjobb anyag a főzéshez? Fotó: Freepik

Agyag, teflon vagy fém, melyik a legjobb anyag a főzéshez?

Anyagként természetes, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokatEzáltal az élelmiszerek tárolása is biztonságos, és a termékeink főzése során is megőrzi a tápanyagokat. egyenletesen osztja el a hőt. Ez azonban egy porózus anyag, amely szagokat és ízeket tárol a múltbeli ételekből, és megfelelő kezelést igényel a törés elkerülése érdekében.

Fazék
Az agyagedényben való főzés előnyei és hátrányai. Fotó: Freepik

Mivel egy tapadásmentes anyag, nincs szükség olajokra vagy más zsiradékokra a főzéshez, könnyen ápolhatók, és megfelelő kezelés esetén sokféleképpen felhasználhatók. több évig is kitartanak. Azonban ezek is káros gázokat bocsátanak ki ha magas hőmérsékleten maradnak, és kopásuk miatt a teflonbevonat az ételeinkhez tapad.

Teflon edény
Milyen előnyei vannak a teflon edényeknek? Fotó: Freepik

A fazekak és serpenyők sokáig tartkönnyen tisztíthatók és jó hővezetők, ami azt jelenti, hogy az ételek jól átsülnek. Azonban előfordulhat, hogy fémes ízeket bocsátanak ki. és kis mennyiségű fémmel szennyezik az ételt. Mint látható, a főzéshez a legjobb anyag kiválasztása az igényektől függ, azonban a természetes ételek elérése a következőkkel lenne lehetséges agyagedények.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche