Tiktoker a csirkemellmosással összefüggő Guillain-Barré-szindrómára figyelmeztet

Túlságosan jól tudjuk, hogy a csirke az egyik legfontosabb főzési alapanyag Nagyon óvatosnak kell lennünk velük, mivel az olyan egyszerű praktikák, mint például a komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezt magyarázza az egyik leghíresebb tiktoker, miután felröppent a hír, hogy a fertőzéseket a Guillain-Barré szindróma A legfrissebb események szorosan kapcsolódnak a szokáshoz. a csirke mosása.

Tudjon meg többet erről a különös egészségügyi problémáról, és arról, hogy milyen szoros kapcsolatban áll a nyers csirkével. Ismerje meg továbbá a a fertőzés megelőzéséhez szükséges intézkedésekről és így biztosítsa az egész család egészségét.

Mi a Guillain-Barré-szindróma?

A Guillain-Barré-szindróma egy bakteriális fertőzés által okozott, az immunrendszert és az idegeket érintő egészségügyi rendellenesség. Nagyon előrehaladott esetekben végül a következőhöz vezethet egyensúlyvesztéshez, visszafordíthatatlan bénuláshoz.. A fő tünetek a lábakban jelentkező bizsergés, amely átterjed a felsőtestre.

Jelenleg nincs gyógymód erre a betegségre, de ismert, hogy megfelelő kezeléssel a tünetek és az okozott károk csökkenthetők. Ezért fontos, hogy mindig megfelelően kezeljük az élelmiszereket, és ha tünetek jelentkeznek, a legjobb, ha minél hamarabb orvoshoz fordulunk.

A Guillain-Barré-szindróma bénulást okoz. Fotó: Unsplash.

Figyelmeztetés a Guillain-Barré-szindrómáról és a csirkemosásról

Személyes beszámolóján keresztül a neves tiktoker @soyrafacarbajal elmagyarázta a kapcsolatot a sGuillain-Barré-szindróma a csirke mosásának szokásával. Miután a médiában elterjedt a hír, hogy Tlaxcala államban 11 ember megfertőződött, és 50 gyanús esetet találtak.

A híres tiktoker biztosítja, hogy ezekből a fertőzésekből 8 az élő mikroorganizmusok jelenlétének köszönhető. mint például Campylobacter Jejuni, egy baktérium, amely a nyers csirke felszínén található. Hasonlóképpen, a Közegészségügyi Minisztérium, szerint az ilyen esetek szorosan összefügghetnek a nem kellően átsütött csirke fogyasztásával.

Rafa Carbajal megismétli azt az álláspontot, hogy a csirkét nem szabad megmosni főzés előtt, mivel a csirke felszínén lévő mikroorganizmusok elterjedhetnek az egész konyhában, más élelmiszereket is megfertőzve. Amelyek nyersen fogyasztva átterjedhetnek más élelmiszerekre is. jelentősen befolyásolhatják az egészséget.

Tippek a fertőzés megelőzésére

Először is, nagyon fontos, hogy ellenőrizze az élelmiszer minőségét mielőtt megvásárolja, győződjön meg róla, hogy ezs nem áraszt furcsa szagokat és hogy a minőség a a hús hibáktól mentes vagy furcsa dolgoktól. Győződjön meg arról is, hogy jó állapotban van. optimális tárolási feltételek (hogy tökéletesen hűtöttek legyenek), és végül megfelelő főzést végez annak érdekében, hogy elkerüljék a mikroorganizmusok elszaporodását.

Milyen következményekkel jár a csirke mosása?
Ellenőrizze a csirke minőségét. Fotó: Freepik.

Ezen egyszerű tippek betartásával és a tájékoztató által nyújtott információk figyelembevételével egészségügyi szakértők elkerüljük, hogy megfertőződjünk Guillain-Barré szindrómával vagy bármely más betegséggel, amit a

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche