Hogyan készítsünk bonsait: termesztés és gondozás

A bonsai szó japán eredetű (bon-sai), ami lefordítva azt jelenti „kis cserépbe ültetve”. Normál fák, az egyetlen jellemző, ami megkülönbözteti őket fák Amit a terepen találunk, az a kis mérete. A bonsainak azért van ekkora növekedésük visszamaradt. Ezért, ahogy sok fafaj létezik, a bonsainak is számtalan fajtája létezik.

A házakon belül kínálnak egyet a virágokde emlékeznünk kell arra, hogy a bonsai kültéri növények, ahogy azok is Egzotikus növények amelyek aligha reprodukálódnak, de ideálisak kertészkedés.

Mi ez, és milyen típusú bonsai vannak?

Azt mondhatjuk Ezek olyan fák, amelyek kihajtása korlátozott. élénk. Jellegzetes méretének eléréséhez különböző technikákat alkalmaznak, mint például a hajtások eltávolítása és szelekciója. Elágazó vezetékezést, metszést vagy szűkös műtrágyát is használnak, bár mindig jelen vannak.

Tudni kell, hogy ezek a fák sokkal jobban fejlődnek a napon. Alkalmanként, vagy kedvezőtlen és rossz időjárás esetén bevihetők az otthonukba. Ahhoz, hogy ezeket a növényeket az Ön technikájával dolgozhassa, mindig jó természetes fény ajánlott.

A bonsai készítésének alapvető elemei

Első lépésként válassza ki a konvertálni kívánt fa típusát. Ez lehet ficus bonsai vagy olíva bonsai, Például. Más nagyon gyakori fák a juhar és a boróka, az úgynevezett „boróka”.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, az a cserep típusa, amelybe bonsaiunkat ültetjük. Kell, hogy legyen szélesebb, mint magas és hogy nincs túl nagy mélysége. Ezzel az a cél, hogy amennyire csak lehet, korlátozzák a gyökereinek növekedését. Keresnünk kell egy edény, ami alatt lyukak vannak hogy a felesleges vizet megfelelően eressze le és ha nincs akkor könnyen megtehetjük, de vigyázz, nehogy összetörjön.

A minőségi föld elengedhetetlen, és nem akármilyen érvényes. Kell, hogy legyen laza talaj, amely fenntartja a jó vízelvezetést és szemcséssé tegye. Ennek az az oka, hogy a túl sok víz megölheti a bonsait. Egy másik módja annak, hogy meghaljon, ha a talaj túl tömör. Ez megakadályozza, hogy az oxigén elérje a gyökereket.

Hogyan készítsünk bonsait?

Helyezzen hálót vagy finom hálót az edény vízelvezető nyílásaira. Ezzel megakadályozzuk, hogy a talaj kijöjjön anélkül, hogy megakadályoznánk a felesleges víz elvezetését. opcionálisan A bonsai támasztékaként elhelyezhet egy drótot, amellyel azt is biztosítjuk, hogy a bonsai bizonyos irányban növekedjen. Vékony, de erős drótnak kell lennie. Be kell jutnia a hegyeken keresztül a vízelvezető nyílásokból, alulról felfelé. Rögzíthetjük a növény törzsét, így megakadályozhatjuk annak elmozdulását, amikor a talajt adjuk hozzá.

Amint megvannak a növények, fontos, hogy eltávolítsuk a talajt, amellyel beborították őket. Ez a talaj nem megfelelő, ezért türelmesen el kell távolítani. Ehhez használhatunk puha sörtéjű ecsetet. Kívül, lehet, hogy le kell vágnunk a gyökerek egy részét hogy a növény elférjen a cserépben.

A következő lépés az, hogy a növényt a cserépbe helyezzük, és hozzáadjuk a talajt. Ha még soha nem tette meg, akkor a legcélszerűbb az . Ez jobb vizuális egyensúlyt tesz lehetővé, és kényelmesebben és egyszerűbben tölthető fel talajjal. Emlékeznünk kell arra, hogy jól ki kell töltenünk a szóközöket, de Nincs szükség a föld tömörítésére.

Amikor befejeztük a tartály feltöltését, ceruzával finoman átszúrhatjuk a talajt. Ezzel a művelettel biztosítjuk, hogy a talaj szétterüljön, és ne legyenek légzsákok a gyökerek között.

Az ágak metszésének jelentősége

A következő lépés az. Ennek köszönhetően formálni tudjuk majd a növényt. Ily módon olyan kinézetűvé varázsoljuk, mint egy teljes növekedésű, kifejlett fa. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a jobb vizuális megjelenés érdekében hagyja levelesebben a tetején.

Ha elértük ezt a pontot, az egyik legjobb otthoni gyógymód, ha a bonsait egy nagy tartályba helyezzük vízzel. Mintha bain-marie-t készítenénk. A víznek el kell érnie a bonsai edény magasságának valamivel több mint felét.

Az egyik trükk az, hogy az edény vízelvezető nyílásain keresztül engedjük be a vizet.. A Föld a vizet a telítési pontig fogja felvenni. Körülbelül 15 vagy 20 percet vesz igénybe, és ez idő elteltével kivesszük az edényt a tartályból.
Most Már csak az edényt kívül kell helyezni. Olyan helyen kell lennie, ahol közvetlen napfény éri, és ahol jól szellőzik.

Apránként, és nem tart sokáig, hogy a kiváló eredmények láthatóak legyenek. Ha látja, milyen egyszerű a gyakorlatban, biztosan nem tart sokáig, hogy többet generáljon. Elkészítheti az egyiket, vagy elkészítheti az egyiket, hogy kivételes ajándékot készítsen.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche