Kell-e fizetni a bejárat javításáért a ház nagyobb felújítása során?

„Házunkban több hónapja jelentős felújítások zajlanak. A lakók nem kaptak becslést, szerződést, illetve az elvégzendő munkák listáját. És szembesültek azzal a ténnyel, hogy további fizetést kell fizetni a bejáratok és lépcsőházak javításáért. Fizessenek a lakosok ezért a munkáért? Galina Bozhenkova, Minszk.”


Maxim Szokolov, a minszki Szovetszkij kerület adminisztrációjának helyettes vezetője:

– A háza nagyjavításának megkezdése előtt a „Minszki Szovetszkij Kerület Lakás- és Kommunális Szolgáltatásai” Önkormányzati Egységes Vállalat képviselői szervezeti megbeszélést tartottak a lakosokkal, és az ülésről jegyzőkönyvet készítettek. A megbeszélésen a lakosok tájékoztatást kaptak az elvégzett munkák fajtáiról és időzítéséről, valamint egy emlékeztetőt is kaptak az elvégzendő munkák listájáról.

A nagyjavítási szerződéseket a lakóhelyiségek tulajdonosaival kötötték. A bérház nagyjavítására vonatkozó szerződést a Fehérorosz Köztársaság Minisztertanácsa 2009. január 27-i 99. számú határozatával jóváhagyott formanyomtatványnak megfelelően állítottuk össze, amely tartalmazza a nagyjavítás becsült költségét.

A több mint 20 lakás tulajdonosaival azonban nem kötöttek megállapodást a megadott épület nagyobb javítási munkáinak elvégzésére.

Az azt megkötő tulajdonosok szerződései tartalmazták a nagyjavítások becsült költségét, valamint az elvégzett munkák listáját tartalmazó feljegyzéseket is csatolták a szerződésekhez.

A nagyjavítások tervezési és becslési dokumentációjával megismerkedhet a Minszki Szovetszkij körzet lakás- és kommunális szolgáltatásai Városi Egységes Vállalat fővárosi javítási osztályán.

A Fehérorosz Köztársaság Lakáskódexének 30. cikkével összhangban a lakhatási és kommunális szolgáltatások díjai magukban foglalják az alap- és kiegészítő lakhatási és kommunális szolgáltatások díjait.
Az alapvető lakás- és kommunális szolgáltatások díja magában foglalja a karbantartási, folyójavítási, nagyjavítási és közüzemi díjakat.

A Fehérorosz Köztársaság Lakásügyi és Kommunális Szolgáltatások Minisztériumának 2016. március 30-i 5. számú rendeletével összhangban a bejáratok javítása aktuális javításokra vonatkozik, e munkák finanszírozási forrása a lakosság pénzeszközei. Ugyanakkor a lakhatási és kommunális alapszolgáltatásról szóló szerződés megkötésének megtagadása nem mentesíti a lakosokat a ténylegesen nyújtott lakhatási és kommunális alapszolgáltatások díjfizetése alól.

A Fehérorosz Köztársaság Minisztertanácsának 2014. június 12-i 571. sz. határozatával jóváhagyott, a lakás- és kommunális szolgáltatások, valamint az állami lakásállomány lakóhelyiség-használati díjainak kiszámításának és fizetésének eljárásáról szóló rendelet előírja, hogy a bejáratok folyó javítási díjának összegét a becsült költség alapján számítják ki, amelyet a folyó javítási szolgáltatások nyújtására vonatkozó szerződésekben határoznak meg, a lakó- és (vagy) nem teljes területtel arányos arányban. a lakhatásért és a kommunális szolgáltatásokért fizetők tulajdonában lévő és (vagy) általuk használt lakóhelyiségek.

A lakóépületek bejáratainak közös helyiségeinek javítási munkái szerepelnek a lakóépületek bejáratainak lakosság költségére történő javítási munkaprogramjában 2020 első negyedévében. A „Minszki Szovetszkij kerület 4-es számú lakás- és karbantartási telephelye” állami vállalat szakemberei a 6-os bejárat lakóinak találkozóját tartották, amelyen a lakosok elmagyarázták a javítási munkák elvégzésének eljárását, az azonosított befejezési hibákat bemutatásra került a bejárati MOP, a javítási munkák költsége, valamint az előzetes becslések a MOP bejáratának javítási költségeinek lakossági megtérítésének mértékére.

A találkozón 10 bejárati lakás lakói vettek részt. A megbeszélésen a lakók úgy döntöttek, hogy a MOP bejáratánál saját erőből vagy külső vállalkozó bevonásával végeznek javítási munkákat.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche