Palacsinta a Mestercukrász szerint. Josef Maršálek felfedte titkos trükkjét a vajjal

Palacsinta a Mestercukrász szerint. Josef Maršálek felfedte titkos trükkjét a vajjalFénykép:

Remélem senki nem veti meg a finom palacsintát. Annak ellenére, hogy elkészítésük egyszerűnek tűnhet, számos olyan recept létezik, amelyek nem mindig sikeresek 100%-ban. Nézze meg tehát Jozef Maršálek finomhangolt palacsintatészta receptjét. Biztosan nem ettél még jobb palacsintát.

Az ismert cseh pék és cukrász, Josef Maršálek már élete során rengeteg tapasztalatot szerzett a világ számos országában. Büszke lehet arra is, hogy még a brit királyi család tagjai is értékelhették cukrásztudását, akik a marsall londoni tartózkodása alatt megkóstolták desszertjeit. Ennek a cukrásznak, akit 2020-ban és 2022-ben is láthattunk a Peche tsela krajina tévés verseny bírói szerepében, már több saját szakácskönyve is megjelent, és a péktanfolyamaira is lehet jelentkezni. Nincs is jobb annál, mint egy igazi szakembertől tanulni valamit. Például valami olyan „egyszerű”, mint a látszólag közönséges palacsinta.

A Varíme s Kubíček YouTube-csatornáján egy remek palacsintareceptet is láthattok:

Fontos apróságok

Josef Maršálek megosztotta a palacsinta receptjét, amely garantáltan sikeres lesz, és soha nem akarod másképp elkészíteni. A Franciaországba vezethető vissza receptben tökéletes a hozzávalók aránya, így nem kell attól tartanunk, hogy a tészta túlságosan elszakad, vagy sütés közben buborékok keletkeznek benne. És hogyan kell ezt megtenni?

A tésztához olvasztott vajat

Nincsenek a receptben olyan különleges vagy szokatlan alapanyagok, amelyekről valószínűleg még nem hallottunk, vagy nincs itthon mindegyik, így azonnal és feleslegesen hosszas előkészületek nélkül nekiláthatunk a palacsintakészítésnek.

100 g sima liszthez 300 ml teljes tejet, 2 tojást és 50 g vajat készítünk, amit először meg kell olvasztani. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tésztához 2-3 csipet sót és 30 g cukrot adjunk. Nem lesz szükség sütőporra vagy bármi másra.

Palacsinta a Mestercukrász szerint. Josef Maršálek felfedte titkos trükkjét a vajjalFénykép:

Habverő vagy turmixgép?

Most már nincs más dolgunk, mint egy nagy tálba önteni az összes hozzávalót, és alaposan összekeverni, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. Ehhez javasolható a kézi mixer használata, amely garantálja az összes hozzávaló tökéletes összekeverését, miközben levegő nem kerül a tésztába, ami nem kerülhető el például klasszikus habverő használatakor.

Ráadásul mixerrel a habverővel ellentétben sokkal gyorsabban elkészülünk és még a kezünk sem fog fájni. Utána már csak egy serpenyőben kevés vajat kell felhevíteni, hogy a palacsinta ne ragadjon le, majd vékonyan ráöntjük a tésztát a serpenyőre.

Mivel szereted őket a legjobban?

Most már nem marad más hátra, mint felszolgálni ezt az egyszerű, de szinte az egész világon nagyon népszerű desszertet. Csak rajtad múlik, hogy mivel eszed szívesebben a palacsintádat. Lekvár, csokoládé, fagylalt, friss gyümölcs, vagy akár mind együtt? Akárhogy is, élvezd!

Palacsinta a Mestercukrász szerint. Josef Maršálek felfedte titkos trükkjét a vajjalFénykép:

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche