6 dolog, amit egy apának meg kell tanítania a lányának

Annak ellenére, hogy automatikusan feltételezik, hogy az apák képességeiket, tudásukat, tapasztalataikat és készségeiket csak fiaiknak adhatják át, sok mindenre megtaníthatják lányaikat.

Tartalom
  • 1. Kitartás
  • 2. Mutass neki egy működő kapcsolatot
  • 3. Út a sikerhez
  • 4. Tanítsd meg neki az önellátást
  • 5. Az autók nem csak fiúknak valók
  • 6. A tökéletesség egy mítosz

1. Kitartás

Tipikus női sztereotípia az összecsapások és konfliktusok elkerülése minden szinten. Lánya hálás lesz, ha segít neki megérteni és kifejezni haragját, agresszióját, és agresszíven kezeli azokat.

Ha megtanulja határozottan kezelni a konfliktushelyzeteket, értékes készségekre tesz szert mind a jövőbeni partnerkapcsolatok, mind a szakmai téren a kollégákkal vagy főnökkel való feszült helyzetekben.

2. Mutass neki egy működő kapcsolatot

A régi közmondás szerint a legjobb, amit egy férfi tehet a gyermekeiért, az az anyjuk iránti szeretet.

6 dolog, amit egy apának meg kell tanítania a lányának
Fotó: Pixabay

Ha megmutatja lányának, milyen egy jó, működőképes, tiszteletteljes és toleráns kapcsolat, akkor biztosan jó úton halad az életében.

Ily módon megtanulja, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy partnernek, és felismeri a diszfunkcionális és problémás kapcsolatokat, mielőtt még idejük lenne bántani.

3. Út a sikerhez

Az élet egyik legnagyobb problémája, hogy tudjuk, mit akarunk és hogyan érhetjük el. Az apák azok, akik átadhatják lányaiknak azt a képességet, hogy képesek legyenek meghatározni kívánságaikat, és tudják, hogyan érjék el azokat.

Találj ésszerű kihívásokat lányod számára, és segíts neki megtanulni leküzdeni azokat az akadályokat, amelyek akadályozzák céljai elérésében.

4. Tanítsd meg neki az önellátást

Az anya számára általában nehéz megszakítani a szoros köteléket közte és a gyermek között, az apának gyakran könnyebb megtanítania önállóságra és önállóságra.

A lányával szemben támasztott követelményeknek természetesen meg kell felelniük az életkorának, meg kell tanítania önálló cselekvésre, megbirkózni a fő feladatokkal, nem szabad az Ön állandó segítségétől, tehát a férfiak segítségétől függeni.

5. Az autók nem csak fiúknak valók

Az apák hagyományosan megtanítják fiaikat autóvezetésre, valamint elsajátítják az autókarbantartás alapjait. Azonban semmi sem indokolja, hogy ugyanazokat a készségeket és tapasztalatokat ne adják át egy lánynak.

Az alapkészségeket, például, hogyan kell felfújni egy gumit, ellenőrizni a nyomást, azt egy nőnek is tudnia kell. A lánya hálás lesz neked, ha megadod neki ezt a tudást.

6. A tökéletesség egy mítosz

Ne feledje, hogy a nők óriási nyomás alatt vannak: minden oldalról „hullik” rájuk az információ, amely szerint ideális testtel, sikeres karrierrel, tökéletes családdal stb.

Most, amíg a lányod még fiatal, egyedülálló lehetőséged van megmutatni neki, hogy a tökéletesség nem létezik, és olyannak kell lennie, amilyen.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche