Időről időre érdemes természetes maszkokkal kiegészíteni a bőrápolást, amelyek még jobban táplálják, hidratálják és erősítik a bőrt. Nekik köszönhetően nem is lesz kedved különféle drága arckezelésekre. Csak egy házi készítésű maszkra van szüksége, amely úgy működik, mint a hialuronsav. Vigye fel rendszeresen az arcára, hogy érezze a hatást.

Fotó: shutterstock.com/Prostock-studio

A hialuronsav évről évre egyre népszerűbb. A szépségszalonokban megtehetik használatával akár 200 euróba is kerülhetnek a kezelések, míg a házi készítésű arcmaszk segítségével hasonló hidratáló és bőrsimító hatást érhet el három természetes összetevőből. 1 euróba kerül, de hamar rájön, hogy érdemes rendszeresen csinálni.

Házi készítésű arcmaszk. Úgy működik, mint a hialuronsav

A hialuronsav kivételes hidratáló tulajdonságairól ismert. Tökéletesen táplálja és radírozza a bőrt, így visszaadja a száraz bőr gyönyörű megjelenését. Azok körében is népszerű, akik szeretnék csökkenteni a ráncok megjelenését. Ha azonban spórolni szeretne, készítsen házi arcmaszkot, hogy hasonló hatást érjen el anélkül, hogy kozmetikushoz menne. Csak nyúljon az avokádóért. Az avokádó egy olyan termék, amely keni, táplálja és mélyen hidratálja a bőrt. Amellett, hogy nyúl a banánért. Kiváló simító tulajdonságokkal rendelkezik. A maszk jó tojásfehérjével is dúsítsukami összehúzó hatású.

Hogyan készítsünk hidratáló arcmaszkot? Más arckezelésre nincs szükség

Az érett avokádó 1/4-ét villával pépesítjük, és hozzáadjuk az ugyanilyen módon feldolgozott banán felét. Keverjük össze a hozzávalókat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük össze az avokádóval és a banánnal. Vigye fel a kész keveréket a megtisztított arcra 15-20 percig. Ezen idő elteltével öblítse le a maszkot langyos vízzel, és folytassa a szokásos arcápolással. A házi készítésű arcmaszk első használata előtt azonban ne felejtsen el allergiatesztet végezni.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A sárgarépa maszk őszi mentő a bőr számára. Már 5 perc elteltével látni fogja a hatást

Oldjuk fel az aszpirint vízben, és keverjük össze joghurttal. Soha nem nézett ki jobban az arcod