Az eső, a magas páratartalom és a viharos szél nem tesz jót a hajnak. Ilyen körülmények között különösen nehéz ápolni a haját, ha a haj hajlamos irányíthatatlanul összegabalyodni és göndörödni, és egyáltalán nem hasonlít a fürtökhöz. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a haj ne göndörödjön, és megtartsa a kívánt formát? Van néhány egyszerű szabály és eljárás, amelyeket otthon is elvégezhet anélkül, hogy drága szalonkezeléseket kellene igénybe vennie.

Fotó: shutterstock/michaelheim

Mit tehetsz, hogy megakadályozd, hogy a hajad beboruljon? Kezdje mosással

Sok időt tölt a haj formázásával, de még mindig ott van fodros, kócos és úgy tűnik, az vagy élik a saját életüket, amint elhagyja a házat? Ez frusztráló lehet, de nem kell azonnal radikális módszerekhez folyamodni fodrász vagy drága kezelések formájában. Először is nézd meg a samponozási szokásaidat.

Válasszon professzionális simító készítményeket, amelyek hidratálják a hajat és lezárják a kutikulát. Ez megkönnyíti a fényes megjelenés elérését. Ne hagyja ki a kondicionáló használatát, és hetente egyszer használjon a haj igényeihez igazított maszkot. A hajmosás utolsó lépése a langyos vízzel való öblítés. Ez a manőver segít a kutikula zárásában is, így a haj szárítás után nem tűnik szénának, hanem simább és fényesebb lesz. A víz ne legyen nagyon hideg – a hajnak sem tesz jót.

Hajolaj, frizura kontroll alatt

Néhány évvel ezelőtt ez a kezelés kezdett hullámokat kelteni a hajrajongók körében. Nem csoda. Haj olajozás megakadályozza a fodrosodást és az ellenőrizhetetlen csavarodást. Táplálja, kisimítja és gyönyörű fényt kölcsönöz a hajnak.

Nem túl nehéz – ajánlatos hetente legfeljebb egyszer megtenni. Lehetővé teszi a haj természetes táplálását anélkül, hogy más kozmetikumok után kellene nyúlnia, amelyek összetétele gyakran sok gondolkodnivalót hagy maga után. A növényi alapú simító készítmények közé tartoznak például:

  • argán olaj
  • ricinusolaj
  • Lenmagolaj

Hajszárítás mosás után – a leggyakoribb hibák

A hajformázással és a több órás helyben tartással kapcsolatos problémákat gyakran a hajmosás utáni hajszárítási hibák okozzák. A fodrászat fárasztó és sikertelen lesz, a haját pedig egy vastag kalap alá szeretné rejteni. Hogyan lehet elkerülni?

  • Ha lemond a hajszárító használatáról, ennek megfelelően kell megterveznie a hajmosást, különösen az esti órákban. A hajnak időnek kell lennie megszáradni. Soha nem szabad vizes hajjal lefeküdni. Ellenkező esetben sokkal hajlamosabbak a károsodásra, sérültnek, kócosnak és kicsavarodottnak tűnnek
  • A hajszárító használatakor is óvatosnak kell lennie. Használjon hideg levegős hajszárítót a rakoncátlan szálak megszelídítéséhez. Az ionos eszközök is nagyon hasznosak, amelyek csökkentik a statikus elektromosságot és simító hatással vannak a kutikulára. A heves forró levegő káoszt okoz a fejben. Néhány haj felgöndörödhet, mások egyenesek maradnak, mint a drót. A napi hajápolási rutin apró változtatásai segítenek megelőzni ezt.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A magokat forrásban lévő vízzel leöntjük és szétterítjük. Egy egyszerű trükk jobban működik, mint a hajnövesztő tabletták

Ősszel ez a hajprobléma bumerángként tér vissza. A hűtőszekrényben lévő termék segít