Arcbőr ápolás ősszel: 6 fontos lépés

Arcbőr ápolás ősszel: 6 fontos lépés

Az ősz átadta helyét a nyárnak, ami azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy átgondold az otthoni bőrápolási rutinodat. Hogy milyen legyen az új szezonban, arról ebben a cikkben lesz szó. Emlékeztetünk arra is, hogy korábban 5 hibáról írtunk, amelyek az arcbőr mögött fordulnak elő.

Arcbőrének egészséges és ragyogó megjelenése érdekében ne feledkezzen meg a megfelelő otthoni ápolásról. Milyen legyen a hideg őszi szezonban – mesélte blogjában Ekaterina Bondar kozmetikus.

Hogyan ápold bőrödet ősszel

  1. Alaposan tisztítsa meg bőrét. Száraz és érzékeny bőr esetén használjon habokat és tejet a mosáshoz. A problémás és zsíros bőrűek számára azonban megfelelőek az AHA savakat tartalmazó gélek.
  2. Ne hagyja figyelmen kívül a tonikokat. Segítenek megtisztítani a bőrt és helyreállítani a pH-t a vízzel való érintkezés után. Fontos: a tonikokban savak és hatóanyagok jelenléte megengedett, ha esti ápolásról van szó.
  3. Használj szérumokat. Ezek lehetnek gél vagy folyékony, víz vagy olaj alapú termékek, amelyek koncentrált vitaminokkal, ásványi anyagokkal és hasonlókkal telítettek. A legfontosabb dolog a bőrtípusodnak megfelelő termék kiválasztása.
  4. Ügyeljen arra, hogy 15-ös vagy 30-as faktorszámú hidratáló krémeket használjon. Reggelente használjon könnyű zselés folyadékot, este pedig sűrűbb, hatóanyagokat tartalmazó krémet (pl. C-vitamin, retinol, savak stb.).
  5. Ne feledkezzünk meg a szem körüli területről sem. Igényétől függően válasszon krémet a duzzanatokra, a szem alatti sötét karikákra, a ráncokra vagy a bőr turgorának javítására.
  6. Ezen kívül: maszkok, otthoni peelingek. Először konzultáljon szakemberrel, hogy mely termékeket érdemes választani a bőrtípusnak megfelelően.

Korábban mi is írtunk, pillanatok alatt az arcon. Csak használja az egyik eszközt.

Fotó: freepik.com

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche