Az orvos elmagyarázta, hogy szükséges-e a máj tisztítása

A közelmúltban sok vitát váltott ki a máj tisztításának szükségessége. Míg egyesek úgy vélik, hogy ezt nem érdemes megtenni, mások aktívan támogatják ezt az intézkedést. Nelly Petrosyan orosz orvos, biológus és gyógynövények fitotechnológusa véget vetett ennek a kérdésnek. A TikTok közösségi oldalán az orvos elmagyarázta, miért kell valójában a májat megtisztítani.

Az orvos elmagyarázta, hogy szükséges-e a máj tisztítása

Az orvos észrevette, hogy a máj öntisztuló szerv. Szerinte azonban érdemes megtisztítani, már csak azért is, mert sok káros anyag van a modern ember étrendjében.

– Nagyon gyakran kapunk kérdéseket a máj megfelelő tisztításával kapcsolatban. A máj testünk laboratóriuma, amely megszűri a vért. Úgy gondolják, hogy ez egy öntisztító szerv, amelyet nem kell tisztítani. Igen, erre nem volt szükség, amikor az emberek bioételeket ettek. Manapság rengeteg méreg és méreganyag halmozódik fel a májban – Nelly Petrosyan felhívta a figyelmet.

A máj tisztításához az orvos szerint elsősorban az epe megfelelő kiáramlása a fontos.

– Semmi esetre se távolítsa el az epét ricinusolajjal vagy olívaolajjal grapefruitlével. A máj parenchymás szövet. Az epe szivacsként fekszik a csatornákban. Ha túl erősen húzzuk onnan, ezek a csatornák deformálódnak. Legközelebb még több epe fog ott gyűlni. A máj tisztításának jó módja az olajos zabpehely zselé, amely magában foglalja az articsóka, agrimony, a máriatövis, az immortelle és az oregánót. A zabpehely zselé csíráztatott magvak, amelyeket lisztté őrölnek. A kissel beburkolja, összeragasztja és gyógyítja a gyomrot, valamint kiszívja az epét. Az epe nem a gyomor csupasz nyálkahártyájára kerül, irritálva azt, hanem a zselében, ami után kiürül a szervezetből. Ugyanakkor a nyálkahártya gyógyul, a máj megtisztul, az emésztés normalizálódik, – jegyezte meg Nelly Petrosyan.

Egyes fűszerek és gyógynövények egyébként nemcsak ízletesebbé teszik az ételeket, hanem serkentik az epefolyást és javítják az emésztést is. Valeria Skachkova orosz táplálkozási szakértő, gasztroenterológus és táplálkozási szakértő szerint a kurkuma rendelkezik ezzel a képességgel. Ennek a fűszernek a jótékony tulajdonságairól a linken található anyagunkból tájékozódhat.

Fotó: freepik

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche