Bár a kézápolás nem mindenki számára jelent komoly gondot, a kezünk az egyik első hely, ahol az őszi és téli időjárás nehezére esik. Megéri megfelelően gondoskodni róluk. Íme értékes tippek és trükkök, hogy puhák és hidratáltak maradjanak.

Fotó: pexels/Karolina Grabowska

A hőmérséklet csökkenése fokozza a bőr, különösen a kéz kiszáradását. Az őszi és téli körülmények tönkretehetik a bőrt, száraz, viszkető vagy repedezett érzést okozva a bőrön. Ezért ne hanyagold el a kezeidet, hanem gondoskodj róla, amit megérdemelnek. Olvassa el azokat a tippeket, amelyektől a keze ismét puhává, simává és egészségessé válik, függetlenül az évszaktól.

Mit tegyünk, hogy szép kezeink legyenek ősszel és télen? Kövesse ezeket a tippeket

Mivel a kezünk bőre rendkívül vékony, nagyon gyorsan ki van téve a hideg szélnek és a levegőnek, ami olyan problémákat okoz, mint a szárazság, irritáció, hámlás és repedés. Ezek a tippek segítenek a napi kézápolásban és az egészséges bőr megőrzésében nem csak ősszel és télen, hanem egész évben is.

  • Amikor a hőmérséklet csökkenni kezd, vegye fel kesztyűt. Viselésük melegen tartja a kezét, és megvédi őket az erős széltől és a fagypont alatti hőmérséklettől.
  • A hideg hónapokban észreveheti, hogy a levegő rendkívül száraz. Ez problémákat, például repedezett vagy viszkető bőrt okozhat. Hidratáló A krémek megakadályozzák a test különböző részeinek kiszáradását és irritációját.
  • Érje el minden nap kézkrémek jó összetételű, amit naponta többször is érdemes a kezére kenni.
  • A puha és egészséges bőr kulcsa hámlás. A hidratálás csak akkor tud működni, ha eltávolítja a felgyülemlett száraz bőrt. A bőrápolók jobban felszívódnak és hidratálódnak.
  • Gyakori kézmosás A kemény szappanok megfoszthatják a bőrt a természetes olajoktól, így a bőr hajlamosabb a repedésre. A további kiszáradás elkerülése érdekében forró víz helyett langyos vizet használjon. Mosás után ne felejtse el azonnal felkenni a kézkrémet.
  • Habár kézszárítók másodpercek alatt megszárítják a kezeket, és környezetbarátabb megoldásnak számítanak, elvezetik a nedvességet és a természetes olajokat a bőrről, így a kezek rendkívül szárazak és feszesek lesznek. Erre a célra jobb papírtörlőt használni.

Hogyan lehet regenerálni a sérült kezet? Egy trükk a száraz és repedezett bőr megmentésére

Néha kiderülhet, hogy még a tápláló kézkrémek és -ápolók rendszeres használata sem hatékony. Szerencsére továbbra is folyamodhatsz olyan házi gyógymódokhoz, amelyek erősen hidratálnak és természetes összetevőkön alapulnak. Ebből a célból hozzon létre egy triviálisan könnyen gyártható maszk avokádóval, mely kiváló hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik és sok vitamint tartalmaz. Ha fél érett avokádót összekever 1 teáskanál kókuszolajjal, 1 teáskanál jojobaolajjal és fél teáskanál citromlével, megmentheti a száraz kezet. Zab hozzáadásával tovább erősítheti a keverék táplálkozási tulajdonságait.

  1. A maszkot 10-15 percig alkalmazhatja a kezére
  2. Fedjük le fóliával a jobb felszívódás érdekében
  3. 15 perc elteltével langyos vízzel lemoshatja a maszkot
  4. Vigyen fel tápláló krémet vagy testápolót

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

A babérolaj eltávolítja a hiányosságokat, mint egy Instagram-szűrő. Csak két összetevőre van szüksége

Egy ilyen frizurával úgy fogsz kinézni, mint egy magazin címlapján. Egy híresség fodrásza bemutatja ezt a trükköt