Általában akkor mosunk hajat, amikor nekünk jól esik. Kiderült, hogy ez súlyos hiba, és a mosási idő ugyanolyan fontos, mint a gyakoriság. Mikor a legjobb hajmosás, hogy ne sértse meg a haját és ne hulljon ki?

Fotó: Pixabay/R-region

Évek óta heves viták folynak arról milyen gyakran kell hajat mosni Nemrég írtuk, hogy sikerült tiszta helyzetet kialakítanunk, és szükség esetén mossuk meg a fejet anélkül, hogy adott számú szünetet adtunk volna. De ez még nem minden. Az is fontos, hogy mikor döntünk, hogy megtesszük.

Este mosol hajat? Inkább állj meg

A legjobb, ha reggel hajat mosunk, különösen akkor, ha az vékony és hajlamos zsírosodásra. Ennek köszönhetően egész nap frissek maradnak és jól mutatnak. NEste érdemes kimosni, mert nincs ideje megszáradni és alvás közben dörzsölődik a párnához. Ez károsodáshoz vezethet, a szálak törékenyek, szárazak, nehezen fésülhetőek lesznek, és túlzottan kihullhatnak. Az esti hajmosás helyett készíts laza fonatot, és reggel mosd meg. Ha nincs időd, mindig használhatsz szárazsampont, ami javítja a tincseid megjelenését és felfrissíti azokat.

Mikor kell hajat mosni? Számít a típusuk?

Ha inkább este mossa meg a hajat, néhány órával lefekvés előtt tegye meg, hogy teljesen megszáradjon. Göndör haj esetén nem kell betartani a reggeli mosás szabályát, mert a fürtök szárítása és formázása sokkal több időt vesz igénybe, mint az egyenes haj. Ha reggel szeretné megmosni és formázni a haját, előfordulhat, hogy nem sikerül. A legjobb, ha előző nap kimosod, majd enyhe, hideg levegőn szárítod. Hetente egyszer érdemes mély ápolásban részesíteni őket tápláló maszk vagy olajozás formájában.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Milyen hajszín az 50 éveseknek? Kérje meg fodrászától ezt az árnyalatot, és 10 évvel fiatalabban távozik a szalonból

Csak 2 csepp a krémben elegendő. Alkalmazza reggel és este. Radírként törli a ráncokat