A száraz és repedezett ajkak igazi rémálommá válhatnak, különösen télen. Azonban egész évben puhák, hidratáltak és rugalmasak lehetnek. Nyerjen olyan otthoni gyógymódot, amely néhány dollárért megváltoztatja a megjelenését. Ezenkívül elfelejtheti a száraz bőrt.

Fotó: shutterstock/Yanapav

A hideg és száraz időjárás, a nap által okozott károk és a gyakori ajaknyalás csak néhány ok, amiért az ajkak kirepedezhetnek és kiszáradhatnak. Ha szeretné megelőzni őket, és egyben otthon kezelni, kövesse néhány tippet, és nyúljon a biztonságos és természetes ápolási módszerekhez. Ne felejtsen el allergia tesztet végezni egy kis bőrdarabon.

Házi gyógymód kirepedezett ajkakra. Jobban működik, mint az ajakbalzsam önmagában

Ellentétben a bőr többi részével az ajkaknak nincsenek faggyúmirigyei, és nem tudnak természetes olajat termelni, hogy megakadályozzák a kiszáradást. Ez azt jelenti, hogy megfelelő gondozás nélkül gyakran kiszáradhatnak. Ha kedvenc balzsamunk nem tud megbirkózni a kirepedezett ajkakkal, próbálja ki inkább ezt az öt egyszerű házi gyógymódot. Használjon mézet és vazelint. Med kirepedezett ajkakra remek gyógyír, mert hidratáló szer, ami azt jelenti, hogy felszívja a nedvességet a levegőből a szájba. A méz arról is ismert gyógyító tulajdonságait és segíthet megnyugtatni a repedezett ajkak okozta sebeket és repedéseket. A másik oldalon A vazelin számos kozmetikum kulcsfontosságú összetevője, mert segít védőréteget képezni a bőr számára, amely megőrzi a nedvességet. Ez nagyon fontos, mert megakadályozza az ajkak kiszáradását.

  1. Vigyen fel vékony réteg mézet az ajkaira tiszta ujjával vagy vattacsomóval.
  2. Hagyja hatni 20-30 percig, majd törölje le.
  3. Zárja be a nedvességet egy réteg vazelin felvitelével.

Hogyan lehet megszabadulni a bőrtől az ajkakon? Készíts házi cukorradírt

Amikor az elhalt hámsejtek felhalmozódnak az ajkakon, megakadályozzák, hogy megkapják a szükséges nedvességet. A bőr cukros bőrradírral való gyengéd radírozása segít eltávolítani a repedések okozta elhalt hámsejteket. A cukros peeling elkészítése egyszerű. Elég, ha követi a következő lépéseket:

  1. Egy tálba tegyünk egy evőkanál cukrot és egy evőkanál kókuszolaj vagy méz.
  2. Alaposan keverje össze, és tiszta ujjával vigye fel a bőrradírt az ajkaira.
  3. Gyengéden masszírozza körkörös mozdulatokkal ajkait egy percig.
  4. Ha kész, törölje le a felesleges hámlást.
  5. Vigyen fel vazelint vagy egy kis kókuszolajat a nedvesség helyreállításához.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Felejtsd el a kirepedezett ajkakat ősszel és télen. Ez az olcsó gyógyszertári termék gyorsan táplálja őket

A száraz és repedezett ajkak megteszik a hatásukat? Egyszerű otthoni gyógymód a simításhoz és hidratáláshoz