Tudósok: A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása javítja a hangulatot

A Leedsi Egyetem (Egyesült Királyság) tudósai egy tanulmányukban azt találták, hogy a zöldségek és gyümölcsök jótékony hatással vannak a hangulatra és javítják az érzelmi közérzetet. A vonatkozó anyagokat a Daily Mail honlapján teszik közzé.

Tudósok: A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása javítja a hangulatot

Mindenki tudja, hogy a gyümölcsök és zöldségek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. De most a tudósok felfedezték, hogy az alma, a sárgarépa és a banán is pozitív hatással van a mentális egészségre. Az új tudományos munka 50 000 ezer brit életminőségéről szóló, 2010 és 2017 között gyűjtött információkon alapul.

Az önkénteseket megkérdezték, hogy általában hány adag friss terméket esznek meg egy adott napon vagy héten. A mentális egészség felmérése érdekében a résztvevőket arra kérték, hogy mérjék fel boldogságuk, önbecsülésük és szorongásuk szintjét. Kiderült, hogy az ember mentális egészsége a naponta elfogyasztott gyümölcs és zöldség mennyiségével arányosan javul.

A tudósok szerint a szokásos bogyós gyümölcsök, saláták vagy zöldek fogyasztásának túllépése ugyanolyan pozitív hatással van a psziché állapotára, mint ha tíz percet sétálunk egy hónap alatt.

A kutatók megjegyzik, hogy az új információk azt igazolják, hogy az emberek azon döntései, hogy több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, nem csak hosszú távon jótékony hatással vannak testi egészségükre, hanem rövid távon mentális egészségükre is. Bár nem ismert, hogy pontosan a friss élelmiszerek miért viselkednek így.

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a narancs, a spenót és a bab nagy mennyiségű E- és C-vitamint tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást és a belső stresszt.

Korábban a Manchesteri Egyetem és a Nyugat-Sydney Egyetem tudósai azt találták, hogy az egészséges táplálkozás enyhítheti a depresszió tüneteit. A betegeknek nincs szükségük speciális diétára, elegendő étrendjüket javítani. Ehhez csökkentenie kell a gyorsételek mennyiségét, és növelnie kell a zöldségek és rostokban gazdag ételek mennyiségét.

Anyag rajta

Olvassa el még:

A reggeli kihagyása segít a fogyásban

A tudósok elmagyarázzák, hogy a böjt hogyan lassítja az öregedést

A tudósok 5 okot neveztek meg, hogy miért kell korán reggel felkelni

Az orvosok egy gyümölcsöt neveztek el, amely véd a gyomorfekély ellen

A tudósok felfedték, mi képes megfiatalítani az agyat

A tudósok 5 olyan állatot neveztek meg, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre

Kiderültek a legrosszabb ajánlások a fogyáshoz

Az orvosok és a tudósok olyan veszélyes terméket neveztek el, mint az alkohol és a dohány

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche