Hogyan sűrítsd meg a hajad és gyorsítsd fel a növekedését? Íme három otthoni jogorvoslat, amelyeket szerintünk érdemes felfedezni és beépíteni a hajápolási rutinba. Nem csak olcsók, de nagyon hatékonyak is.

Fotó: shutterstock/Maria Surtu

Gyakran előfordul, hogy a kész kozmetikai termékek használata nem hozza meg a kívánt hatást. Ilyenkor különféle házi gyógymódok jönnek a segítségre. Azt javasoljuk, mit tehetsz, hogy a hajad sokkal gyorsabban nőjön.

Hascseppek hajra

A gyomorcseppek többek között nyugtató és antibakteriális hatásúak. Ezenkívül serkentik a haj növekedését. Ezért érdemes beépíteni őket a hajápolási rutinjába. Egy ilyen keverék elkészítéséhez mindössze két gyomorcseppre és két teáskanál vízre van szüksége. A készítmény hígítása után vigye fel az oldatot a fejbőrre, és alaposan masszírozza be. Hagyja hatni körülbelül 45 percig. Ezen idő elteltével öblítse le a haját, és mossa meg enyhe samponnal.

Hagyma dörzsölje

Ahhoz, hogy egy másik típusú bőrradírt készítsen a fejbőr számára, csak akkor lesz szüksége hagyma. Érdemes megjegyezni, hogy kénvegyületeket tartalmaz, amelyek serkentik a haj növekedését. Ezért sok esetben remek kozmetikai terméknek bizonyul. Hogyan készítsünk házi hajkezelést? A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és egy facsaróba tesszük, vagy felkockázzuk. Ezután vigye fel a fejbőrére. Masszírozza legalább 10-15 percig. Hagyja a keveréket körülbelül fél órán keresztül. Végül mossa meg a haját.

Igya meg ezt a koktélt, hatása tetszeni fog

Az utóbbi években egyre több szó esik ennek fontosságáról hajápolás belülről. Érdemes őket egy bizonyosval gazdagítani házi koktél. A recept triviális! Ezekre az összetevőkre van szüksége: egy szár zeller, egy banán, egy nagy marék petrezselyem, 1/2 alma. Keverjük össze mindent egy pohár vízzel. És kész! Minden nap ihatunk turmixokat (például reggelinél).

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Ez a termék legfeljebb 10 kozmetikai terméket helyettesít 5 euróért. Használd tetőtől talpig

Akár 2 euróba is kerülnek, és jobban működnek, mint a drága hajkozmetikumok. A hatások meglepnek