6 dolog, amit minden egyedülálló szülőnek tudnia kell

Két szülővel is elég nehéz a gyereknevelés, így igazi rejtély, hogy egyesek hogyan boldogulnak egyedül pár nélkül. Ha az egyedülálló szülő kalandja még csak most kezdődött, itt vannak azok a dolgok, amelyeket mindenáron tudnod kell.

1. Egyedülálló szülőnek lenni sokkal több, mint egyedül lenni

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az egyedülálló szülő ugyanolyan, mint bármely más típusú szülő, csak egyedül történik. Nem így van. Egyedülállónak lenni és szülőnek lenni sokkal több, mint egyedülálló szülőnek lenni. Nem csak magadról gondoskodsz, hanem egy másikról is gondoskodsz egyetlen bevételből. Nincs olyan, hogy időd önmagadra. Betegnek lenni nem opció. Minőségi és megfizethető segítséget találni lehetetlennek tűnik. Tehernek érzed magad, ha egy barátodtól, családtagodtól kell segítséget kérned, mert bár nem a te hibád, hogy egyedülálló szülő vagy, az övék sem biztos, hogy az.

Nézz tovább:

2. Nem vagy egyedülálló szülő, ha a párod sokat dolgozik

Ha házas szülők panaszkodnak, hogy férjük az idő nagy részében dolgozik, és egyedülálló szülőkhöz hasonlítják magukat, az dühöt okozhat. Ha van párod, még ha csak hétvégén van is otthon, akkor is ott lesz egy bizonyos ponton. Az ő bevételük is hozzájárul az Ön otthonához. Van, akire támaszkodhat este, például egy hosszú fürdőt. Ha egyedülálló szülő vagy, nincs más személy, aki felelős lenne, és segítene a gondozásban és mindenben.

3. A siker és a kudarc egyedül a tied

Néha a legnehezebb a nyomás a helyes megoldás érdekében. Ha valami elromlik, az a te hibád. A saját válladon kell sírnod, miközben megoldást keresel. Ha valami jól megy, nincs kivel megünnepelni, így nem mindig tűnik olyan látványosnak.

4. Az egyedülálló apáknak más problémáik is vannak

Nicholas Demsky, egygyermekes apa és író, aki a thesingledadnomad.com oldalán dokumentálja kis lányával utazásait, azt mondja, hogy néhány buta játékot talált ki lányával egy nagyon érdekes probléma megoldására.

Azt mondja: „Szingli apaként küszködöm a nyilvános WC-vel és zuhanyzóval. A lányom túl fiatal ahhoz, hogy egyedül használja a női felszerelést, ezért játszok vele egy játékot, amit úgy hívunk, hogy „Ne nézd a fenekét!” Csak ügyelek arra, hogy kínos helyzetekben eltakarja a szemét.

Nézz tovább:

5. A gyerekek gyorsabban válnak önállóvá

Az egyedülálló anya létének egyik pozitívuma, hogy a gyerekek függetlenebbé válnak. A gyermek teljesen tudatában van annak, hogy lehetetlen a teljes figyelmedet 100%-ban lekötni. Ennek felismerése sokkal függetlenebbé teszi.

6. Többet tehetsz, mint gondolnád

Sok anyát megborzong az egyedülálló szülő gondolata. Trina Dye, az egyedülálló anya és blogger azt mondja, hogy új önbizalomra talált, amikor szingli lett. Ő mondja:

„A kelleténél tovább maradtam egy nagyon boldogtalan házasságban, mert úgy gondoltam, hogy jobb lesz a gyerekeimnek. Aztán átgondoltam, hogy mit szeretnék nekik, és rájöttem, hogy ez nem az. Azt hittem, egyedülálló anyának lenni a világ legnehezebb munkája. Ebben igazam volt, de nem vettem észre, hogy többre vagyok képes. Olyan erőt találtam, amiről nem is tudtam. Nehéz és gyakran félek is, de mindig találok megoldást. És minden döntéssel erősebb leszek.”

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche