Használt iPhone-t szeretne vásárolni? Az Apple új döntése használhatatlanná teszi

Az Apple-nek mindig is szigorúbb irányelvei voltak az elveszett vagy ellopott eszközök javítási szolgáltatásaival kapcsolatban, de csak akkor, ha engedélyezték az iPhone keresése funkciót.

iphone telefon pixabay jpg

A cég ezentúl megtagadja az iPhone készülékek javítását is, ha az eszköz elveszettként vagy ellopottként jelenik meg a GSMA eszköznyilvántartásában.

Miért lesz használhatatlan egy iPhone SH?

Az Apple Store dolgozóinak és az Apple által felhatalmazott szolgáltatóknak küldött belső feljegyzés szerint a vállalat ezentúl a GSMA Device Registry adatbázisát fogja használni annak ellenőrzésére, hogy egy eszközt elveszettként vagy ellopottként regisztráltak-e, mielőtt a bevitt eszközöket javítanák. szolgáltatás.

Olvassa el is

Ha a vállalat belső rendszerei azt jelzik, hogy a készüléket ellopták vagy elvesztették, a szerviztechnikusoknak el kell utasítaniuk a javítást a szerint.

Az avatatlanok számára a GSMA Device Registry egy globális adatbázis, amely lehetővé teszi az okostelefon-tulajdonosok számára, hogy rögzítsék a fontosabb eseményeket, amelyek például az iPhone-on vannak.

Ebbe a kategóriába tartoznak az olyan kellemetlen események is, mint az elvesztés, lopás, csalás vagy annak jelzése, hogy az eszközre fizetési terv vonatkozik. A telefon IMEI-jével az ehhez a platformhoz hozzáféréssel rendelkező vállalatok könnyen ellenőrizhetik, hogy egy eszköz hozzá van-e rendelve e kategóriák valamelyikéhez.

Lásd még

Az új irányelv célja, hogy megakadályozza, hogy az ellopott iPhone-okat újakra cseréljék, ha azokon soha nem volt engedélyezve a Készülékkereső funkció.

Természetesen azoknál az eszközöknél, amelyeken engedélyezve van a Find My Device funkció, semmi sem változik, a cég már megtagadja a zárolt eszközök javítását.

Természetesen ez visszafoghatja azokat az embereket, akik használt Apple telefont szeretnének vásárolni. Többek között most már biztos lehet benne, hogy az ellopott iPhone-ja használhatatlan lesz annak, aki ellopta a telefonját.

Korábban az Apple bejelentette, hogy megkezdi az iPhone készülékek pótalkatrészeinek árusítását, amelyek az ilyen eszközökkel foglalkozó hivatalos szervizek számára készültek.

Ha van tippje vagy további információja a témával kapcsolatban, írjon nekünk a címre pont@click.ro

A híreket követheti a, és a

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche