Március az üvegházban: Készítse elő a talajt, pusztítsa el a kártevőket és vetesse el ezeket a növényeket.

Március kulcsfontosságú hónap a kertészek számára, akik felkészülnek a következő vegetációs időszakra. Az üvegházban és a szabadtéri ágyásokban végzett előkészületek elengedhetetlenek a sikeres zöldség- és virágtermesztéshez. Az üvegház alapos átvizsgálása, a talaj előkészítése, a kártevők elleni védekezés és a megfelelő növények kiválasztása fontos lépések.

Forrás: A növénytermesztés és a növénytermesztés a növénytermesztés és a növénytermesztés területén.

Március elejével új szezon kezdődik a kertészek számára, akik már alig várják az első palántákat és virágágyásokat. Bár a kinti hőmérséklet még nem túlságosan hívogató a kertészkedéshez, a munka az üvegházban és a kültéri ágyások előkészítése a napirenden van. Mit kell tehát tenni a kertben márciusban?

A kemény tél után fontos ellenőrizni az üvegház állapotát. Ellenőrizze a szerkezetet és az anyagot (polikarbonát lapok vagy üveg), hogy megbizonyosodjon arról, hogy üvegháza nagyobb károk nélkül vészelte át a telet. Távolítsa el a hótörmeléket, a lehullott ágakat és leveleket, és fertőtlenítse az üvegházat, például hipermangánt tartalmazó magasnyomású mosóval.

A megfelelő szubsztrátum kiválasztása döntő fontosságú a növények minősége szempontjából. Készítsen alacsonyabb nitrogéntartalmú vetési közeget a gyökérnövekedés elősegítése érdekében. Dúsítson jó minőségű kertészeti szubsztrátumot perlittel vagy homokkal 1:1 arányban. Ne felejtsen el tápanyagot adni érett komposzttal, amely biztosítja a növények számára a növekedéshez szükséges tápanyagokat.

Rendszeresen ellenőrizze ágyásait és üvegházát kártevők, például levéltetvek, molyok vagy tücskök ellen. Biológiai védekezést alkalmazhat ellenük a kártevők természetes ellenségeinek a környezetbe juttatásával vagy kártevőirtó permetszerek alkalmazásával. Ha már elszaporodtak a kártevők, a növények védelme érdekében feltétlenül irtani kell őket.

Ebben a hónapban retket, paprikát, salátát, karalábét, paradicsomot, bazsalikomot és uborkát ültethetsz az üvegházadba. Elkezdheti az egynyári növények, például a sárgabarack, a lonc és a gyöngyvirág előnevelését is.

Ne felejtse el visszavágni a díszcserjéket, megtisztítani a gyepet, megmetszeni a gyümölcsfák koronáját és elvégezni a tavaszi permetezést. Készítsen madáretetőt is, és tartsa tisztán a kertet, hogy felkészüljön a következő vegetációs időszakra.

Március közeledtével itt az ideje, hogy megkezdjük a felkészülést az új kerti szezonra. Az üvegház ellenőrzése, a talaj előkészítése, a kártevők kiirtása és a megfelelő növények kiválasztása kulcsfontosságú lépések a sikeres zöldség- és virágtermesztéshez. Alapos gondozással és előkészítéssel biztos lehet benne, hogy bőséges termést és gyönyörű kertet kap a következő szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Forrás: www.youtube.com, www.geomall.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche