Románok, Európa-bajnokok a kriptovaluta befektetésekben. Hol helyezkedik el hazánk?

A román nők nemzetközi szinten bajnokok a kriptovalutákba történő befektetés terén, megelőzve olyan országokat, mint Nagy-Britannia, Franciaország vagy Lengyelország.

Bitcoin digitális valuta

Bitcoin digitális valuta

Európai szinten az összes kriptovaluta befektetés hozzávetőlegesen 9,6%-át nők hajtják végre. Ebben a fejezetben azonban messze az élen Románia áll, ahol a befektetések hozzávetőleg 12%-át nők hajtják végre.

Az XTB brókerház felmérése szerint tehát a befektetők összlétszámában a románok a befektetők 12 százalékát képviselik.

A tanulmány több fejlett ország befektetőinek profilját is elemezte 2021 januárja és októbere között, és összehasonlította a hagyományos befektetőkével.

Románia vezeti a női befektetők listáját

Többek között az idézett forrás szerint az egyszerű kriptovaluta befektető európai szinten egy 34 éves férfi, aki átlagosan 5 kriptovaluta tranzakciót bonyolít le CFD támogatáson/év. Ugyanakkor mobilalkalmazást használ a digitális eszközök kereskedelméhez, és az ilyen eszközök átlagos tárolási ideje 3 nap és 21 óra között változik.

Olvassa el is

Még ha a kriptovaluták kiválasztott piacnak tűnnek is, a dolgok nem egészen így vannak. A tanulmány adatai ennek éppen az ellenkezőjét mutatják. A 2021-ben kereskedést folytató befektetők közel egyharmada vásárolt vagy adott el kriptovalutát.

Csehországban, Portugáliában, Spanyolországban és Romániában jóval magasabb az arány. A tanulmányból az is kiderül, hogy Nyugat-Európában sokkal jobban megbecsülik őket.

A legidősebb befektető 89 éves

„Elterjedt és elterjedt vélemény, hogy csak a fiatalok érdeklődnek a kriptovaluták iránt, de legalábbis a mi adataink azt mutatják, hogy ez nem egészen igaz. Valójában a kriptográfia iránt érdeklődő vásárló átlagéletkora nagyon hasonlít egy klasszikuséhoz befektető, függetlenül attól, hogy milyen eszközosztályban kezdte befektetési útját”magyarázza Irina Cristescu, az XTB Románia vezérigazgatója.

A kriptovalutákba való befektetés kortalan. A legtöbb befektető fiatal, de vannak kivételek. A tanulmány megállapította, hogy a legidősebb befektető 89 éves, és a kriptovalutákat passzív bevételi formának tartja.

Lásd még

A kriptovaluták jelentik a 21. század egyik legérdekesebb passzív bevételi módját, mivel a rendszer a valuták decentralizálását és a kriptot fizetési módként elfogadó cégek piacának növekedését irányozza elő. Mindez egyre több befektetőt hoz erre a területre.

Ha van tippje vagy további információja a témával kapcsolatban, írjon nekünk a címre pont@click.ro

A híreket követheti a, és a

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche